Hyundai Kona EV ujel při testovací jízdě téměř 400 kilometrů na jedno nabití

10
Hyundai Kona EV ujel při testovací jízdě téměř 400 kilometrů na jedno nabití
  • Hyundai Kona Electric smazal rozdíl mezi konvenční a elektrickou verzí
  • Testovací jízda se uskutečnila mezi závodem Hyundai v Nošovicích a Prahou

Téměř čtyři stovky kilometrů po okresních silnicích, dálnici i v městském provozu na jedno nabití – to je výsledek demonstrační jízdy nového modelu Hyundai Kona Electric, která se odehrála na trase mezi výrobním závodem Hyundai v Nošovicích a Prahou. Testování provedl profesionální motoristický novinář Petr Hanke, který záměrně naplánoval trasu přes Olomouc, Vysoké Mýto a Pardubice, aby vůz vyzkoušel za různých provozních podmínek.

Model Kona Electric splnil má očekávání, a dokonce i příjemně překvapil. Během jízdy jsem se nemusel nijak omezovat, i na dálnici jsem mohl jet na hranici povoleného rychlostního limitu a během cesty jsem i předjížděl pomalejší kamiony. Celkově se mi líbila nejen dynamika vozu Kona Electric, ale také jízdní vlastnosti dané nízkým těžištěm a komfort podvozku. V testovací den bylo jasno a 28 stupňů Celsia, takže jsem měl po celou dobu zapnutou klimatizaci, zároveň jsem indukčně nabíjel telefon a poslouchal rádio. Přesto všechno jsem do Prahy dojel s výraznou rezervou. S klidem tak mohu konstatovat, že uváděný dojezd podle normy WLTP 482 km není jen papírová záležitost. Co se týče dalších údajů, tak průměrná rychlost byla něco přes 80 km/h a spotřeba energie 14,8 kWh / 100 km, více se ale dozvíte ve videu z testovací jízdy,“ komentuje demonstrační jízdu motoristický novinář Petr Hanke.

Kona Electric je díky své prostornosti a spolehlivému dojezdu všestranným automobilem, vhodným pro každodenní provoz. Palubní deska je vybavena sedmipalcovým panelem přístrojů Supervision, který poskytuje důležité provozní informace a kombinovaný průhledový displej je navíc promítá přímo do zorného pole řidiče. Kona Electric zároveň nabízí široký sortiment prvků aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense, jakými jsou například asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu a s detekcí chodců, asistent pro jízdu v jízdním pruhu nebo asistent rozpoznávání únavy řidiče. Hyundai Kona Electric je zároveň první kompaktní elektrické SUV na evropském trhu. Od konvenčního modelu Kona přebírá nadčasový design a charakter automobilu, který dojede kamkoli. Nový model produktové řady ekologických vozů Hyundai je k dispozici od srpna 2018 a je nabízen ve dvou verzích elektrického pohonu.

Technické parametry Hyundai Kona Electric Power

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 565 mm, 1 760 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 395 Nm
Baterie67,1 kWh (64 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 72 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,3 kWh / 100 km, dojezd: 484 km
Cena od1 099 990 Kč
Diskuze ke článku
querulant
a to se vyplatí .-((
Bernard
nabíjet si telefon, klimošku a ještě ujet skoro 400 km, to je krásná práce si myslim :-)
MastaBlasta
no panecku, klobouk dolu pred korejci, fakt ze jo
Maty90
Na 1 nabití 400km? To je už velká paráda! Jde vidět, že Hyundai zkrátka elektromobily dělat umí! A kona? Za mě jeden z nejlepších elektromobilů ve své třídě!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze