Elon Musk vyhlásil „AI Day“ na 19. srpna. Bude lanařit nové talenty

Elon Musk vyhlásil „AI Day“ na 19. srpna. Bude lanařit nové talenty
Fotografie: Tesla
  • Podle nové tradice se každý rok koná den věnovaný konkrétním technologiím
  • Letos se budou prezentovat projekty, které se týkají umělé inteligence

Předloni se Tesla pochlubila pokroky v autonomním řízení na akci Autonomy Day, předmět loňského Battery Day asi není třeba upřesňovat. A letos se chystá AI Day, tedy prezentace, věnovaná umělé inteligenci (Artificial Intelligence, AI). Ve čtvrtek 19. srpna se tedy představí hardware a software, směřující k umělé inteligenci. Nejde o prezentaci nových produktů, spíše o technologie, na nichž firma aktuálně pracuje.


Těším se na další technologický den. Tentokrát probereme pokroky v hardwaru a softwaru ohledně umělé inteligence, a to jak praktickou, tak teoretickou formou. Cílem je nábor nových expertů. Abychom získali toho vůbec nejlepšího odborníka na umělou inteligenci, je naší hlavní metou,“ komentoval to Elon Musk. Lze tedy očekávat, že nepůjde o veřejnou akci, zváni budou ti, kteří v oboru AI už něco dokázali. Po takových lidech je v současnosti extrémní poptávka, Elon však věří, že je zaujme pravděpodobností brzké praktické aplikace jejich výsledků.

V softwarové oblasti se podle electrek.co očekává prezentace pokroků v budování neurálních sítí počítačového vidění, v hardwarové potom oznámení novinek ve vývoji superpočítače Tesla Dojo, optimalizovaného k testování a vylepšování neurálních sítí. Jistě se bude hovořit také o autonomním řízení a souvisejících aplikacích. Už se těšíme na informace o novinkách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze