Elon Musk by rád auto bez volantu už do dvou let

Elon Musk by rád auto bez volantu už do dvou let
Fotografie: Tesla
  • Automobil bude muset zvládat 5. úroveň autonomního řízení
  • Překážkou pro automobil bez volantu bude i legislativa

Automobil bez volantu? Blízká budoucnost, nebo velmi vzdálená realita? Možná ani ty největší odborníci na autonomní řízení nevědí, jak daleko jsme od toho, kdy skutečně budeme na ulici potkávat automobily, které nebudou mít volant. Elon Musk by však takové auto rád měl už do dvou let, alespoň podle kolegů z Electrek.

Tesla bez volantu

V minulosti už o podobném kroku přemýšlelo také General Motors, které chce volant natrvalo vyjmout z Chevroletu Bolt. Tesla má výhodu v tom, že od svých zákazníků sbírá velké množství dat a díky tomu jejich Autopilot umí být velmi spolehlivý. Stále jde však o asistenta, který občas udělá chybu, bohužel i se smrtelnými následky.

Tesla Model Y

Elon Musk svůj plán odhalil na sezení s investory. Podle Muska by Tesla mohla mít automobil bez volantu do dvou let. Logicky takový vůz musí zvládat 5. úroveň autonomního řízení. General Motors by s podobným řešením chtěl dorazit ještě o rok dříve. Otázkou je, zda taková auta budou za pár let opravdu jezdit na silnici, nebo teprve na testovacích okruzích. Víme také, že velkým problémem pro autonomní auta je legislativa. A zde to bude stejný příběh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze