Elektrický offroad NZT nabídne 590 koní. Překážkou nebude ani metr hluboká voda

Elektrický offroad NZT nabídne 590 koní. Překážkou nebude ani metr hluboká voda
  • Nikola vedle svého elektrického tahače pracuje také na zajímavé čtyřkolce
  • Na trh má tento offroad na baterky dorazit v roce 2021
  • Prodávat se bude za v přepočtu 1,8 milionu korun

Startup, který nebude vyrábět pouze elektrické kamiony – to je společnost s názvem Nikola. Možná ji budete znát ve spojení s Teslou, a to nejen proto, že se obě jmenují po slavném vynálezci. Právě Nikola má vlastní elektrický kamion, který by konkurenci v podobě Tesly Semi mohl solidně zatopit. Ale krom kamionu plánuje Nikola také elektrickou čtyřkolku, která slibuje hodně zábavy.

Nikola NTZ

Motor na každém kole, celkový výkon 590 koní, okolo 770 Nm točivého momentu, zrychlení z klidu na sto okolo čtyř sekund a dojezd až 240 kilometrů díky 125kWh baterii – takovými parametry se Nikola NZT bude snažit ohromit. S velkou pravděpodobností je v dojezdu zahrnuté i nějaké to řádění v terénu, protože to nemá být čtyřkolce cizí. Další zajímavostí je brodivost až do jednoho metru po dobu 30 minut a 35palcová kola. V interiéru bude 7palcový přístrojový štít a displej infotainmentu orientovaný na výšku s úhlopříčkou 13 palců.

Na trh by tato bláznivá čtyřkolka měla dorazit v roce 2021 a cena má být okolo 80 tisíc dolarů, tedy 1,8 milionu korun. Holt nepůjde o zábavu pro chudé.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze