Elektrické Porsche Macan se začíná objevovat v běžném provozu. Dorazí za dva roky

Elektrické Porsche Macan se začíná objevovat v běžném provozu. Dorazí za dva roky
Fotografie: Porsche
  • Novinka dorazí do prodeje za dva roky
  • Součástí techniky bude 800V architektura a ultrarychlé nabíjení
  • Vývoj vozu začal již před čtyřmi lety

Již v roce 2023 se má do prodeje dostat nová varianta modelu Porsche Macan, která bude k pohonu využívat čistě elektrickou energii. Ještě před tím ale budou muset první vyrobené exempláře najet přibližně 3 miliony testovacích kilometrů. A to se právě začíná dít, jelikož jeden z prototypů se již objevil v běžném silničním provozu, jak píše insideevs.com. Novinka přijede na prémiové platformě Electric (PPE) s 800V architekturou.

Zajímavostí je fakt, že vývoj plně elektrického Macanu započal již před čtyřmi lety. Automobilka si dává na čas, protože neustále ladí aerodynamiku vozu. Technici Porsche využívali možnost pracovat s digitálním prototypem vozu, čímž získali prakticky identické hodnoty jako v případě reálného vozu ve skutečné velikosti. Nízký aerodynamický odpor zajistí dostatečně dlouhý dojezd a i drobná vylepšení toku vzduchu kolem karoserie mohou mít obrovský vliv na spotřebu a dojezd.

Porsche Macan EV by se mělo stát nejsportovnějším modelem v tomto segmentu. Samozřejmostí by u něj mělo být taktéž ultrarychlé nabíjení a vysoký výkon, který podpoří výsledný zážitek z jízdy. A co na to konkurence? Dost možná se něco rýsuje u sesterské značky Audi, ale bližší informace zatím nejsou k dispozici.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze