Elektrické autobusy Scania jezdí i v Östersundu

Elektrické autobusy Scania jezdí i v Östersundu
  • Elektrická linka zahájila provoz v březnu minulého roku
  • Celkem tři elektrické autobusy najely více jak 120 tisíc kilometrů
  • Elektrobusem od Scanie se přepravilo přes 300 tisíc cestujících

Östersund, město ve středu Švédska, jež se nachází asi 560 kilometrů severně od hlavního města Stockholmu, rozvíjí udržitelný systém dopravy pro budoucnost. Tento projekt spojuje ekologickou, ekonomickou a společenskou udržitelnost.

Elektrobus Scania

Projekt elektrických autobusů Scania v Östersundu ukazuje, že lze zkombinovat veřejnou dopravu s moderními ekologickými požadavky, účinnou obnovitelnou vodní energií a vysokými přírodními hodnotami. V rámci partnerství a spolupráce s různými zainteresovanými stranami bylo vyvinuto řešení, které je přínosem pro přírodu, výrobu energie i dopravu.

Linka 6 v Östersundu je nová hlavní autobusová trasa, která měří 14 km a vede z Torvally přes centrum do nově vybudované čtvrti Brittsbo. Tato trasa je provozována společností Nettbuss prostřednictvím elektrických autobusů společnosti Scania.

Vzhledem k tomu, že linka 6 zahájila svou činnost v březnu 2018, tři elektrické autobusy už projely více než 120 tisíc kilometrů. Přes 300 tisíc cestujících se tiše přesunulo do svých pracovních míst a z nich, a to s nulovými emisemi.

Na začátku roku 2019 jsme přidali další tři elektrické autobusy od společnosti Scania. V plánu máme otevřít další trasu, která povede na letiště v Östersundu,“ říká Anne Sörenssonová, projektová manažerka projektu elektrických autobusů v Östersundu. „Je to jen začátek něčeho většího. Chceme, aby doprava v našem města byla do roku 2030 zcela bez fosilních paliv,“ dodává Sörenssonová.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze