Druhý sraz elektromobilů na Valašsku proběhne už tuto sobotu. Budeme u toho

Druhý sraz elektromobilů na Valašsku proběhne už tuto sobotu. Budeme u toho
  • Sraz se koná na náměstí ve Valašském Meziříčí, a to v sobotu 24. srpna od 10 do 15 hodin
  • Po celou dobu konání akce budou k dispozici testovací jízdy
  • Ve Valašském Meziříčí je pět nabíjecích míst
  • Nejbližší rychlonabíjecí stanice najdete například v Ostravě, Olomouci nebo Přerově

Loňský první ročník srazu se setkal s pozitivním přijetím veřejnosti a akci si pochvalně hodnotili i sami elektromobilisté. Od těch s elektrokoly přes motorkáře až po ty s osobáky, dodávkovými elektromobily či malými náklaďáky. I proto nebyl důvod neuspořádat sraz i letos. A naše redakce bude u toho.

Nissan Leaf

Elektromobily a vše co s nimi souvisí, zkušenosti s nimi v praktickém provozu, co říkají jejich majitelé, kde a jak nabíjet ve Valašské Meziříčí a dalších městech, to vše se dozvíte a na vlastní oči a uši poznáte v sobotu 24. srpna od 10 do 15 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí. Bude se tam konat druhý sraz elektromobilů na Valašsku. Můžete pohovořit s majiteli vozů a dalšími experty na elektromobilitu o vozidlech, která představují budoucnost dopravy šetrnou k životnímu prostředí. Po celou dobu konání akce budou probíhat také zkušební jízdy. Letos budou k dispozici i atrakce pro děti, elektrokáry a hoverboardy.

Akci pořádá město Valašské Meziříčí pod záštitou starosty města Roberta Stržínka ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu. Návštěva je vhodná pro celé rodiny s dětmi, kromě zmíněných atrakcí lze navštívit třeba na výjezdu na Vsetín minizoo s muzeem dopravních prostředků místního nadšence pana Bystroně, včetně elektrické tramvaje. Strachovat se nemusíte ani o nabíjení. Ve Valašském Meziříčí je hned pět nabíjecích míst. Nejbližší rychlonabíjecí stanice najdete v Ostravě, Frýdku-Místku, Zlíně, Přerově a v Olomouci. Můžete se podívat v naší mapě nabíjecích stanic.

Registrovaní účastníci, kteří se na akci budou aktivně podílet prezentací a vožením veřejnosti svými elektrovozidly, mají zajištěno stání na hlavním Náměstí uprostřed, nabíjení na místě, obědy, vstupy do muzea, zámku a na koupaliště zdarma. Nájezd vozidel je plánován mezi 9 až 10 hodinou, odjezd pak na 15 až 16 hodinu. Ostatní elektromobilisté mají zajištěna stání po obvodu náměstí. Respektujte prosím pokyny městské policie, po 12. hodině (zavření obchodů) bude na náměstí zakázán vjezd spalovacím vozidlům. Zájemci o účast z řad elektromobilistů, nechť se prosím informují na emailu u Milana Rajchla (rajchl@asep.cz).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze