Do aukce šel první sériový Cybertruck. Konečná cena všem vyrazila dech

1
Do aukce šel první sériový Cybertruck. Konečná cena všem vyrazila dech
Fotografie: Tesla
  • Tesla Cybertruck se ve speciální aukci prodala v přepočtu za 9,2 milionů Kč
  • Jedná se o první kus určený do běžného provozu
  • Aukci pořádalo muzeum v Los Angeles

Petersonovo muzeum v americkém Los Angeles před pár dny pořádalo aukci, ve které se dražil první vyrobený kus Tesly Cybertruck s oficiálním povolením do silničního provozu. Vstupenka na aukci stála 1 700 dolarů (39 tisíc Kč), aukci moderoval Jay Leno a hlavním tahounem byl právě Cybertruck, o který se ve finále strhla poměrně velká bitva. I když se první pick-up s logem Tesly rozhodně nebude prodávat za nějaké enormní částky, rozhodně to neplatí pro vydražený exemplář, o jehož výsledné ceně informuje electrek.co.


Výsledek aukce asi každého překvapil, když se finální nabídka za vůz vyšplhala na 400 tisíc dolarů. To je v přepočtu 9,2 milionů Kč a nutno podotknout, že ani třímotorové provedení v nejvyšší výbavě se v běžném prodeji této cifře ani zdaleka nepřiblíží. Tady šlo o čistou exkluzivitu, která je navíc podpořena několika lety čekání na spuštění výroby. Tesla se s Cybertruckem poprvé pochlubila před třemi lety a od té doby se jen navyšují čísla objednávek a trpělivost některých zájemců je pevně zkoušena neustálým odkládáním uvedení do prodeje. Mezitím svoje elektrické pick-upy stihla na trh uvést řada konkurentů. Prodat jeden z prvních Cybertrucků za cenu 9 milionů Kč je ale mistrovské umění, které je hodno pozornosti.

Diskuze ke článku
zvuk
zvuk
Vždyť je to málo. I ten tweet píše "just 400" to znamená "pouze". Nechápu proč je to v článku vykládáno jako super přemrštěná částka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze