Cupra představuje svou první hybridní jachtu D28 Formentor e-Hybrid

Cupra představuje svou první hybridní jachtu D28 Formentor e-Hybrid
Fotografie: Cupra
  • Oficiální představení lodě proběhne příští rok
  • Hybridní systém využívá spalovací motor a dva elektromotory

Až dosud se značka Cupra věnovala výhradně osobním automobilům. Nyní však informuje o tom, že výrobce započal spolupráci se společností De Antonio Yachts a představuje první elektrifikovanou jachtu D28 Formentor e-Hybrid. Model jachty D28 Formentor e-Hybrid používá hybridní technologii pro plavbu s nulovými emisemi ve vodách s přísnými ekologickými limity. Stroj dosahuje nejvyššího výkonu 400 koní a rozjede se až na 74 km/h. Vzhled vychází z konceptu, jenž byl představen veřejnosti před dvěma lety. Design tehdy vynikal rovnými liniemi, dynamickým charakterem a nekonvenčními barvami.

Exteriér přitahoval pozornost trupem v osobitém modrém odstínu Petrol Blue, černými ozdobnými prvky, doplňky z uhlíkového kompozitu a řadou dalších osobitých prvků. „Baví nás přenášet naše sportovní výkony i do jiných oblastí. De Antonio je pro nás dokonalým partnerem, protože je nekonvenčním vyzývatelem ve zcela odlišném prostředí na moři. Nyní děláme další krok hybridní verzí jachty D28 Formentor, která bude veřejnosti oficiálně představena na začátku roku 2023,“ řekl Antonino Labate, globální ředitel pro strategii, obchodní rozvoj a provozní činnosti značky Cupra. Design vysokovýkonné jachty De Antonio Yachts D28 Formentor vzešel ze spolupráce obou značek.

Inspirací pro jejich designéry byl vůz Cupra Formentor. Nyní tato spolupráce zahrnuje také elektrifikaci. Součástí poháněcího ústrojí jsou kromě spalovacího motoru o výkonu 400 koní také dva výsuvné elektromotory s výkonem 15 kW. Výsledný hybridní systém umožňuje jachtě plavbu s pohonem zajišťovaným spalovacím motorem nebo zcela elektrickým režimem. Jachta D28 Formentor má ve 100% elektrickém režimu nulové emise, neznečišťuje vodu a pluje s velmi nízkou hlučností. Díky tomu má přístup i do přístavů nebo na jezera s mimořádně přísnými ekologickými limity. Jachta D28 Formentor nabízí také zcela novou šedou barvu laku Graphene Grey z palety barev pro automobily značky Cupra, a to v kombinaci s palubou ze syntetického teakového dřeva a s šedým čalouněním.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze