Citroën ë-C4 X je již k objednání. Zde jsou jeho ceny a přehled výbav

Citroën ë-C4 X je již k objednání. Zde jsou jeho ceny a přehled výbav
Fotografie: Citroën
  • Elektrická verze startuje na částce 939 tisíc Kč
  • K dispozici budou čtyři výbavy

Zájemci o plně elektrický Citroën ë-C4 X se konečně dočkali. V rámci českého trhu dnes byl oznámen oficiální začátek prodeje. Společně s tím došlo k zveřejnění cen a výbav. Verze ë-C4 X Citroën je k dispozici výhradně s jedním elektromotorem a akční cenou od 939 900 Kč. V ceně vozu je i prodloužená značková záruka EssentialDrive na 5 let (nebo ujetí 60 000 km) a úvěr s 0% navýšením od Citroën Financial Services. Novinka oplývá komfortem na palubě díky exkluzivnímu programu Citroën Advanced Comfort, který zahrnuje sedadla Advanced Comfort a odpružení Citroën Advanced Comfort.

Elektrický motor nabízí výkon 100 kW (136 koní) a vůz disponuje dojezdem dle WLTP až 360 km. Případné nabíjení půjde výkonem až 100 kW. Citroën ë-C4 X je k dispozici se čtyřmi stupni výbav Feel, Feel Pack, Shine a Shine Pack. Již v základní výbavě se o maximální pohodlí starají tlumiče pérování s progresivními hydraulickými dorazy, které vytvářejí efekt „létajícího koberce“. Důraz je kladen na prostornost kabiny a celkově klidný zážitek. Díky tomu vůz nabízí velkorysý prostor pro kolena cestujících ve druhé řadě sedadel a velký zavazadlový prostor o objemu 510 litrů.

Ve výbavě vozu se nachází infotainment MyCitroën Drive Plus, který se poprvé objevil v novém Citroënu C5 X, nejnovější úroveň konektivity využívající centrální 10" HD dotykový displej. Ten je navržen jako tablet, jehož obrazovka je přizpůsobitelná pomocí widgetů. Toto rozhraní je také vybaveno rozpoznáváním přirozené řeči, které se velmi snadno obsluhuje. Funguje jako osobní asistent, který rozumí tomu, co říkáte, odpovídá na otázky a plní příkazy. Pro aktivaci systému My Citroen Drive Plus stačí říct „Hello Citroën“. Tímto způsobem získáte přístup k informacím o počasí, navigaci, hudbě i svému chytrému telefonu.

Technické parametry Citroën ë-C4 X 136 k

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 600 × 1 800 × 1 525 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie50 kWh (45 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 360 km
Cena od1 040 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze