Chystaná plně elektrická Kia nabídne dojezd 500 km a ohromující zrychlení

Chystaná plně elektrická Kia nabídne dojezd 500 km a ohromující zrychlení
Fotografie: Kia Motors
  • Novinka nabídne i superrychlé nabíjení
  • Na trh má vstoupit letos v létě
  • Zatím není jasné číselné označení vozu

Podle insideevs.com se Kia chystá vyrábět plně elektrický model, který nabídne velmi slušné parametry. Například doplnění dojezdu o 100 km by mělo zabrat maximálně 4 minuty, jelikož k nabíjení by měl vůz využívat zcela nový typ nabíječky. Kia je navíc nyní v procesu transformace ze spalovacích motorů (ICE) na elektrifikaci a jejím základním prvkem se již brzy stanou elektromobily založené na platformě E-GMP.

Letos v březnu pak výrobce představí svůj první vůz, který přijede právě na této platformě. Prozatím nese krycí název CV a na trh bude uveden letos v červenci. Nové elektromobily s logem Kia pak budou mít názvy EV1 až EV9, přičemž je to číslovka, která bude označovat třídu a velikost vozu. Číselné označení prvního chystaného modelu CV však zatím není známo, a tak si nejde úplně dobře představit, co vlastně čekat.

chystaná elektrická Kia CV

Každopádně si značka klade za cíl stanovit nová měřítka v oblasti jízdních výkonů, vnitřního prostoru a technických inovací. Nový elektromobil má nabídnout dojezd 500 km na jedno nabití a z 0 na 100 km/h má zrychlovat za tři sekundy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze