Chcete si zahrát hru během řízení v Tesle? Nová aktualizace je absurditou roku

1
Chcete si zahrát hru během řízení v Tesle? Nová aktualizace je absurditou roku
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Za vše může nová aktualizace palubního systému
  • Hry jde nově spustit při běžné jízdě

Ačkoliv je Autopilot považován na takřka nejpokročilejší autonomní systém, i tak s jeho používáním musí řidič vozu stále kontrolovat, co se děje a v případě nouze zasáhnout. Jenže jak je známo, někteří majitelé vozů Tesla jsou schopni za volantem dělat takřka cokoliv a nová aktualizace automobilky to jen podporuje. Podle electrek.co se totiž jeden majitel Modelu 3 nečekaně dozvěděl, že za jízdy může začít hrát jednu z předem nainstalovaných her. Šokující zpráva bohužel není žert, konkrétní vůz to svému řidiči opravdu dovolil a ten se nestačil divit.

Vše již začal zkoumat Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA), který vyjádřil obavy z nehod vozidel ovlivněných rozptýlením řidiče. NHTSA v těchto dnech komunikuje s Teslou a chce zjistit, do jaké míry je důležité softwarové vylepšení, které uživatelům vozu umožňuje hrát videohry na dotykové obrazovce před palubní deskou přímo za jízdy. Na výběr jsou přitom tři druhy: Solitaire, Sky Force Reloaded, The Battle of Polytopia: Moonrise a možná pobaví fakt, že jediným upozorněním při hraní je fakt, že hru Solitare by měl podle hlášky ve voze hrát za jízdy jen spolujezdec.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Já bych chtěl vidět, kdo by si nechal ten polotovar řídit auto a nedával u toho pozor. Možná v USA v místech kde nesněží, dálnice vedou 500km rovně, jede se tam 110 a Tesla tam nemá chyby v mapách. U nás rozhodně ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze