Chcete raritní Teslu Roadster? Jeden exemplář je na prodej

Chcete raritní Teslu Roadster? Jeden exemplář je na prodej
  • Cenovka je nastavena na jeden milion dolarů
  • Jde o předprodukční prototyp prvotiny od Tesly Motors

Pokud nesmírně prahnete po Tesle Roadster, pak máte možnost. Tedy pokud je vaše bankovní konto poněkud naditější. Nejde totiž o klasickou Teslu Roadster, ale o jeden z několika „prototypů“, které byly určeny k testování. Jde o vůz z roku 2008 a najeto má 18 100 mil, tedy necelých 30 tisíc kilometrů.

Jistý majitel právě jeden z těchto prototypů prodává a jeho cenovka je poměrně nesmělá – celý jeden milion amerických dolarů. Má šanci, že tuto cenu mu někdo zaplatí? Za podobné peníze můžete vybírat hned z několika supersportovních automobilů, či si postavit garáže, kde vám pak může stát například deset Tesel Model S.

Majitel se svojí nabídku snaží prezentovat jako investici. Však si vezměte, kolik dnes stojí starý, zachovalý model Ferrari. Jenže ať je Tesla jakákoli, Ferrari je Ferrari.

Na světě jezdí okolo 2 tisíc modelů Roadster, což není nikterak vysoké číslo, a tak by se skutečně někdy v budoucnu mohla případná investice do tohoto prototypu vrátit. Se stoprocentní jistotou to nikdo neřekne a bůh ví, kolik let by muselo uplynout. Podle nás si Roadster za tuto cenu koupí pouze opravdový nadšenec, který, jak se lidově říká, neví co s penězi.

Pokud by vás zajímalo, co o automobilu konkrétně píše majitel, mrkněte na eBay, kde je inzerát vystaven.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze