ČEZ hlásí 100 nabíjecích stanic, 50 z nich je rychlých

4
ČEZ hlásí 100 nabíjecích stanic, 50 z nich je rychlých
Fotografie: cez.cz
  • Výstavba veřejných stanic rychlého dobíjení je zčásti financovaná díky prostředkům z dvojice grantů evropského programu
  • Síť veřejných dobíjecích stanic Skupiny ČEZ dodala loni do baterií elektromobilů celkem 640 426 kWh elektřiny

Hranici 100 instalovaných stanic pokořila síť veřejných dobíjecích míst pro elektromobily provozovaná Skupinou ČEZ. Zvyšující se poptávce po elektromobilitě ČEZ vychází vstříc výstavbou dalších, především rychlodobíjecích stanic, kterých je momentálně přesně 50, a také nabídkou souvisejících produktů a řešení pro všechny typy zákazníků.

Nabíjíme elektromobil: rychlonabíjecí stanice ČEZ

Dvě symbolické mety si v uplynulých dnech odčárkoval projekt Elektromobilita ČEZ. Síť veřejných dobíjecích stanic Skupiny ČEZ, která už se v současnosti svým rozsahem vyrovnává větším řetězcům klasických čerpacích stanic, dodala loni do baterií elektromobilů celkem 640 426 kWh elektřiny. Šlo o téměř 4násobný nárůst oproti odběru v roce 2016.

V rychlém sledu pokračujeme ve výstavbě nových stanic, zejména rychlodobíjecích. Do konce letošního roku bychom naši síť rádi rozšířili o dalších několik desítek. Odhadujeme, že objem elektřiny odebrané v naší síti při veřejném dobíjení se letos přiblíží hranici jednoho milionu kWh, což je např. ekvivalent 28 tisíc plných dobití elektromobilu střední třídy,“ říká Pavel Cyrani, člen představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ.

Výstavba veřejných stanic rychlého dobíjení je zčásti financovaná díky prostředkům z dvojice grantů evropského programu CEF (Connecting Europe Facility), v jehož výzvách ČEZ loni a předloni uspěl. Evropská komise touto cestou podporuje propojování Evropy budováním dobíjecích stanic podél hlavní silniční sítě TEN-T. Souběžně ČEZ rozšiřuje síť také z vlastních prostředků.

Diskuze ke článku
Peppa
Nemá žádné řešení pro zákazníky, kteří chtějí nabíjet jen občas na delších cestách a jinak si vystačí s nabíjením doma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze