Budoucnost doručování pizzy v podání Domino's a Nuro

Budoucnost doručování pizzy v podání Domino's a Nuro
  • Autonomní rozvážka pizzy bude probíhat pomocí vozítka Nuro R2
  • Dodávky se budou realizovat prozatím jen v americkém Houstonu

Řetězec pizzerií Domino's patří mezi obry s rychlým občerstvením ve Spojených státech. Není proto divu, že na vysokou poptávku musí reagovat co nejefektivnějším způsobem doručování pizzy. Nově by mu k tomu mělo pomoci autonomní vozítko Nuro R2.

Nuro R2

Jak informuje electrek.co, Domino's zahájí svou spolupráci s Nuro již tento rok, a to v okolí města Houston. Oficiální oznámení hovoří o nové službě takto: „Vybraní zákazníci, kteří si budou objednávat online v některé z prodejen Domino's, budou mít možnost využít služeb autonomního doručování společnosti Nuro. Jakmile zákazník uskuteční objednávku, může skrze aplikaci sledovat lokaci automobilu a díky unikátnímu PIN kódu bude moci otevřít vůz pro získání pizzy.“

K doručování budou využívána vozítka R2, i když prozatím není znám jejich přesný počet. K jeho vývoji Nuro využilo nedávné investice ze strany SoftBank ve výši 1 miliardy dolarů (přibližně 22 miliard korun). Společnost až doposud prováděla doručování svými vozítky R1 v Arizoně, kde dodávala zboží objednané z obchodů Kroger. Celý projekt se osvědčil, a proto spolupráci s Domino's vůbec nic nebrání.

Výkonný ředitel Domino's Kevin Vasconi k nové spolupráci řekl: “Vždy hledáme nové způsoby, jak inovovat a rozvíjet dodávky pro našeho zákazníka. Vozidla Nuro jsou speciálně navržena tak, aby optimalizovala dodávky potravin, což z nich dělá hodnotného partnera v naší cestě za autonomními dodávkami. Důležitou součástí testování autonomních vozidel je přínos v oblasti autonomních dodávek zákazníkům a také přínos našim operátorům při řešení dodávek během náročných momentů.“

Domino's v minulosti využíval autonomní technologie od Fordu, nicméně projekt v Michiganu nepřinášel takové výsledky, jaké společnost očekávala, a proto nyní raději zvolila Nuro.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze