Bosch připojí baterii elektromobilu na cloud. Životnost se prý zvedne o 20 procent

2
Bosch připojí baterii elektromobilu na cloud. Životnost se prý zvedne o 20 procent
Fotografie: bosch.com
  • Technologie společnosti Bosch dokáže odhalit častou agresivní jízdu, nabíjení na rychlonabíjecí stanici či časté zahřívání baterie
  • Cílem technologie je odhalit potenciální problémy dříve, než nastanou, a zvednout životnost baterie ve vašem elektromobilu

Známe to asi každý, ať už ze svého notebooku, nebo chytrého telefonu. Jak zařízení používáme, tak se baterie opotřebovává a její výdrž klesá. Jsou různé situace, které bateriím nedělají dobře, a když jim budeme předcházet, můžeme výdrž na baterii prodloužit. A něco v této souvislosti chystá i společnost Bosch.

Baterie v modelu od Volva

Je úplně jedno, zda se bavíme o baterii v chytrém telefonu, notebooku nebo elektromobilu. Princip je pořád stejný. Bosch podle digitaltrends.com testuje technologii, kdy je baterie připojená na internet a data o ní se odesílají na cloud. Říkáte si, k čemu je to dobré? Technologie umí vytáhnout diagnostiku, tedy různá data o používání baterie, a odhalit případné problémy, způsobené například agresivní jízdou stylem brzda-plyn, která baterii rozhodně nesvědčí. Dalším důvodem je neustálé nabíjení na rychlonabíjecích stanicích, přehřívání či časté ochlazování baterie. To vše umí technologie od společnosti Bosch vyčíst a podle slov samotné společnosti by tato technologie mohla prodloužit životnost baterií až o 20 procent.

Baterie je to nejdražší, co v elektromobilu máte, a je dobré se o ní starat. Přesně s tímhle má nyní testovaná technologie od společnosti Bosch pomáhat. Kdy a pokud vůbec se dostane do běžného provozu je však nejasné.

Diskuze ke článku
Láďa_MIEV
Nechápu jak dosáhnou zlepšení životnosti..., to jako, že když bude řidič moc "závodit" a rychlonabíjet, že mu pošlou nějaké upozornění?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze