Bentley slaví své 100. narozeniny stylovým elektrickým konceptem EXP 100 GT

Bentley slaví své 100. narozeniny stylovým elektrickým konceptem EXP 100 GT
  • Koncept EXP 100 GT ukazuje, jak si automobilka Bentley představuje své modely v roce 2035
  • Dojezd na jedno nabití činí až 700 kilometrů a zrychlení z klidu na 96 km/h trvá 2,5 sekundy

Každý své narozeniny slaví po svém. Někdo si koupí hezké auto, někdo se sejde s přáteli a automobilky si občas nadělí nějakou tu limitovanou edici či zajímavý koncept. Druhou cestou se vydala automobilka Bentley, která si ke svým 100. narozeninám nadělila elektrický prototyp EXP 100 GT.

Až se bude psát rok 2035, nějak takto si automobilka Bentley představuje své modely. Na první pohled je vidět, že se jedná o Bentley. Každopádně o pohon konceptu se stará elektrický motor a jak už to tak u těchto futuristických konceptů bývá, tak k dispozici bude i autonomní řízení.

Bentley EXP 100 GT

Používají se karbonové i hliníkové díly a z profilu je krásně vidět dlouhá záď. Však tento koncept má na délku 5,4 metru a široký je 2,4 metru. Ani hmotnost nepatří s 1 900 kilogramy k nejnižší. Údaje o výkonu Bentley neprozradilo, ale zrychlení z klidu na 96 km/h má proběhnout za 2,5 sekundy. Dojezd na jedno nabití má být až 700 kilometrů a nabití baterie z klidu na 80 procent kapacity má zabrat patnáct minut. Informace přinesl server cnbc.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze