Američan marně hledal svůj Rivian R1T, který odnesl hurikán. Dopadlo to nečekaně

1
Američan marně hledal svůj Rivian R1T, který odnesl hurikán. Dopadlo to nečekaně
Fotografie: Rivian
  • Rivian R1T byl hurikánem přemístěn o skoro 50 metrů dále
  • Majitel nevěřil, že vůz bude fungovat
  • Stále však šlo nastartovat a vůz neměl žádné technické závady

Není to tak dávno, co byl v USA hurikán Helene. Zničující jev přírody dokáže během chvíle způsobit záplavy a současně zbořit domy a odnést jejich trosky desítky metrů daleko. O osobních a užitkových vozidlech pak nemůže být ani řeč, protože tam se s jejich devastací počítá automaticky. O to více je zajímavější příběh jednoho z Američanů, který vlastní elektrický Rivian R1T. Vůz, o němž sám výrobce tvrdí, že přežije všechno a je nezničitelný. Jenže hurikán je často nelítostivý a jak ukazuje video na sociální síti Facebook, slitování se Rivian rozhodně nedočkal. Kromě záplavy ztvrdlého bahna všude na karoserii byla korba plná vody. Nejhorším faktem, který majitele vyděsil, však bylo to, že vůz nenašel na svém místě. Hurikán Helene jej odnesl o dalších 46 metrů dále a jak asi každému dojde, vůz se musel pohybovat vzduchem.

To majitele vozu vyděsilo, protože rovnou čekal, že vozidlo bude vyplavené, zdevastované a rozhodně nepůjde nastartovat. Jenže stačilo zkusit vůz odemknout a najednou se vysunuly kliky dveří. Kabina byla taktéž bez poškození a co víc, Rivian R1T normálně nastartoval a byl schopen provozu. Venkovní poškození kromě hromady bahna bylo nulové a jediným problémem tak bylo, kde vůz dobít do stavu, aby byl co nejvíce provozu schopný. Podle majitele bylo velmi těžké najít nabíjecí stanici a až tamní klub Sam's poskytl možnost dobití skrze nabíječku společnosti Electrify America. Tento případ tak do jisté míry potvrzuje odolnost Rivianu R1T, který nevyvede z míry ani extrémně silný vítr a hromada vody.

Diskuze ke článku
Petr Basa
Petr Basa
Zajímavé. Přidávám si odolnost proti zaplavení vodou na seznam výhod elektromotoru. Jestlipak se nám v diskuzi objeví nějaký obhájce spalováků?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze