Alza.cz chce elektromobilitou oslovit i teenagery. Nově prodává auta pro 15leté

3
Alza.cz chce elektromobilitou oslovit i teenagery. Nově prodává auta pro 15leté
  • Maximální rychlost automobilů je 45 km/h
  • Nemohou tak cestovat po dálnici
  • Cena startuje na 190 tisících korunách
  • Dojezd je až 130 kilometrů

Tesla Model S, Tesla Model X, BMW i3, Volkswagen e-Golf, spoustu elektrických boardů a nově také elektromobil, který můžete řídit i v případě, že je vám 15 let. Ano, Alza.cz začíná prodávat malé, plně elektrické vozy Aixam E Coupé a VXT 2 QUADRO.

Ty dosahují maximální rychlosti 45 km/h a na Alza.cz si je můžete, koupit – je už je zvykem – ihned. Cena startuje na 190 tisících korunách a dojezd je až 130 kilometrů. Kvůli hmotnosti, která je pouze 350 kg, sice nemohou na dálnice nebo rychlostní silnice, ale zato se skvěle hodí do městského provozu, kde využijí své malé rozměry například pro snadné parkování. Jako první si jejich jízdní vlastnosti na showroomu Alzy vyzkoušeli vybraní studenti oborů Mechatronika, Strojírenství a Informační technologie Střední průmyslové školy na Proseku, kteří se svezli v modelu Aixam. „Přišlo mi to opravdu hodně zajímavé. Hlavně mě překvapilo, že když jsem šlápnul na plyn, tak to fakt zabralo, to jsem od toho nečekal. A je to určitě pohodlnější než motorka,“ sdělil své dojmy bezprostředně po zkušební jízdě 16letý Matyáš Moudrý.

Zájem o malá osobní auta, která vyhledávají především řidiči ve věku 15–18 let, v Česku roste. Na tuzemský trh se dostaly zhruba před sedmi lety a od té doby se prodávají v řádu desítek kusů ročně. Věříme, že jejich zařazením do sortimentu nabídneme našim zákazníkům zajímavou alternativu ke stávajícím modelům,“ říká ředitel expanze Alza.cz Jan Moudřík s tím, že se aktuálně jedná o nejlevnější elektromobily dostupné v e-shopu.

Na trhu je momentálně několik druhů takovýchto miniaut, většinou jsou ale vybavená dieselovými motory. Alza.cz bude naopak prodávat jejich ryze elektrickou variantu, která má minimální provozní náklady a zároveň je šetrná k životnímu prostředí. U modelů značky Aixam je plné nabití otázkou 3,5 hodiny, náklady se pak pohybují na pouhých 25 Kč / 100 km.

Oba vozy si mohou nyní zájemci prohlédnout v holešovickém showroomu našeho největšího e-shopu. Celou nabídku elektromobilty, včetně nových elektrických aut pro teenagery, si můžete prohlédnout na stránkách Alza.cz.

Zdroj: tisková zpráva