Volkswagen urovnává vztahy. Elektromobily bude vyrábět také v USA

Volkswagen urovnává vztahy. Elektromobily bude vyrábět také v USA
  • Investice 700 milionů eur (17,8 miliardy korun) připraví americký výrobní závod na platformu MEB pro elektromobily
  • Výroba bude zahájena v roce 2022 elektricky poháněným SUV I.D. CROZZ
  • Volkswagen buduje globální síť pro výrobu elektromobilů, kdy do roku 2022 vznikne na třech kontinentech osm výrobních závodů pro MEB

Volkswagen pokračuje ve své elektrické ofenzívě a nyní v jejím rámci schválila první výrobní závod v Severní Americe. Novou generaci elektromobilů na základě modulární platformy MEB pro vozidla s elektrickým pohonem bude vyrábět závod Chattanooga v americkém státě Tennessee. Volkswagen za tím účelem investuje 700 milionů eur (17,8 miliardy korun).

Volkswagen I.D.

Rozšířením výrobního závodu vznikne až 1 000 přímých pracovních míst a další pracovní místa budou vytvořena u dodavatelů v regionu. První elektromobil z Chattanoogy sjede z montážní linky v roce 2022. V nadcházejících letech vznikne osm výrobních závodů pro elektromobily na základě platformy MEB v Evropě, Severní Americe a Číně. Volkswagen tak vytvoří výrobní kapacity nezbytné k tomu, aby mohl do roku 2025 prodávat více než jeden milion elektromobilů ročně.

Jako první elektromobil bude z montážní linky závodu Chattanooga sjíždět SUV I.D. CROZZ. Kromě toho bude Volkswagen v Americe nabízet také I.D. BUZZ, moderní interpretaci legendárního Transporteru. Oba modely patří k nové rodině elektromobilů Volkswagen I.D., které optimálně využívají možností elektrické mobility. Vozidla nabízejí mimo jiné dlouhý dojezd, velkorysý vnitřní prostor, dynamické jízdní vlastnosti a novou úroveň digitálního síťového propojení. „Jsme hrdí, že se zde v USA můžeme podílet na vytváření budoucnosti mobility,“ říká Scott Keogh, generální ředitel společnosti Volkswagen Group of America. „Volkswagen je symbolem mobility pro všechny. V souladu s touto tradicí budeme vyrábět také nová vozidla pro éru elektrické mobility,“ dodává Keogh. Závod Chattanooga navíc bude i nadále produkovat modely Atlas a Passat pro americký trh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze