Trek odhalil dvě elektrická kola pro přepravu dětí a nákladu. Ohromí výbavou

2
Trek odhalil dvě elektrická kola pro přepravu dětí a nákladu. Ohromí výbavou
Fotografie: Trek
  • Lepší z modelů uveze náklad o váze až 250 kg
  • Nechybí bezpečnostní zámek Abus a chytrá aplikace od firmy Bosch
  • Obě elektrokola mohou jet rychlostí až 25 km/h

Výrobce jízdních kol Trek se sídlem v americkém Wisconsinu uvedl na trh dvě nová elektrická kola. Mají označení Trek Fetch+ a liší se od sebe číslovkou. Model Fetch+ 2 je elegantní nákladní elektrokolo s prodlouženou zadní částí, které je dostatečně kompaktní pro snadné skladování, ale zároveň dostatečně velké, aby se na něj vešlo vše, co potřebujete pro každodenní dojíždění do práce, nákup nebo cestu do školy. O něco delší model Fetch+ 4 je naopak dokonalou „náhradou“ za klasický osobní vůz. Má totiž přední nákladní prostor, který snadno uveze až pět dětí, případně spoustu nákladu (až 250 kg).

A jak je to s technickými parametry? Trek Fetch+ 2 je už kvůli nižšímu celkovému zatížení (do 200 kg) vybaven pohonnou jednotkou Bosch Cargo. Ta poskytuje maximální podporu až do rychlosti 25 km/h a chytrý systém ukotvení na řídítkách umožňuje snadno připojit chytrý telefon uživatele kola. Ten se dá následně používat jako displej, ovladač a informační centrum. Dojezd tohoto kola činí až 105 km na jedno nabití baterie, která má kapacitu 500 Wh. Komu by tyto parametry nestačily, může sáhnout po technicky vyspělejším modelu Fletch+ 4.

Ten je dodáván se dvěma pohodlnými dětskými sedačkami, které jsou již nainstalovány v předním nákladním prostoru. Lze jej však snadno přizpůsobit pomocí dalšího příslušenství, jako je volitelná nepromokavá plachta a zadní nosič. Toto elektrokolo je opět vybaveno výkonným pohonným systémem Bosch, který využívá baterii o kapacitě 750 Wh. Ve výbavě nechybí robustní řídicí lanka pro lepší ovladatelnost, vestavěný stojan a kruhový zámek Abus na zadním kole. Ten disponuje funkcí proti krádeži, která je integrovaná přímo v aplikaci Bosch. Opět je zde možno využít chytrý mobilní telefon jako hlavní ovládací centrum a Fletch+ 4 ujede na jedno nabití až 138 km.

Diskuze ke článku
Jan Tleskač
Jan Tleskač
"je dostatečně kompaktní pro snadné skladování, ale zároveň dostatečně velké".

Zkuste si zjistit význam slova "kompaktní ".
Jakub Ditrich
Jakub Ditrich
Fletch+ 4 ujede na jedno nabití až 138 km. ... jojo, cargo se 750Wh baterií .. pane Romane Havlíne, co vy vítwe o elektorkolech? nebo jen opisujete tiskové zprívy?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze