Inovovaná Tesla Model S spatřena při testech

Inovovaná Tesla Model S spatřena při testech
Fotografie: teslarati.com
  • Nejprve se objevily vozy skryté pod plachtou v areálu ve Fremontu
  • O den později se podařilo udělat fotografie Modelu S během testů
  • Včera se objevilo i video, jak se modernizovaný Model S testuje

Již nějakou dobu se mluví o tom, že se blíží facelift Tesel Model S a Model X. Nyní electrek.co přichází s videem od továrny ve Fremontu, kde Tesla evidentně testuje modernizovaný Model S.


Tesla sama je zatím tajemná, ale indicií, že modernizace zmíněných dvou vozů je opravdu blízko, rychle přibývá. Před pár dny teslarati.com informoval o tom, že v areálu továrny ve Fremontu byly spatřeny tři vozy přikryté plachtou, které jsou s největší pravděpodobností modernizovanými verzemi. O den později teslarati.com přinesl i fotografie Modelu S při testech. Podle fotografií částečně maskovaného auta to vypadá na verzi Plaid, ale možná bude mít sportovnější tvary i základní Model S.

Dnes přinesl electrek.co i video, na kterém je opět Model S na testovací dráze. Je to sice z dálky, ale je vidět, že má například širší karoserii v oblasti zadních blatníků. Detaily sice vidět nejsou, ale zdá se, že tentokrát jde o základní Model S, což by nasvědčovalo tomu, že tvar karoserie s širšími zadními blatníky skutečně dostane i základní Model S, nikoliv jen nejvýkonnější verze Plaid.

Zatím se ale vše točí spíše okolo modernizace Modelu S a Model X se neobjevuje. Je tedy otázkou, zda modernizované verze přijdou současně, nebo zda Model S přijde dříve a na modernizovaný Model X si budeme muset ještě počkat.

Technické parametry Tesla Model S Performance

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 970 × 2 037 × 1 445 mm, 2 316 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon580 kW, 789 koní, točivý moment: 1 140 Nm
Baterie100 kWh (95 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,9 kWh / 100 km, dojezd: 639 km
Cena od2 655 200 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze