Renault ZOE míří do ČR. Dočkáme se ho příští rok

Renault ZOE míří do ČR. Dočkáme se ho příští rok
Fotografie: renault.com
  • ZOE ujede dle NEDC až 400 kilometrů
  • Cena ve Francii startuje na 622 tisících korunách
  • Mimo naší republiku dorazí ZOE i na Slovensko a do Polska

Fanoušci elektromobilů a Renaultu ZOE, jásejte! Podle našich zdrojů to nebude dlouho trvat a tohoto modelu se dočkáme na našem trhu.

Renault představil na pařížském autosalonu modernizovaný model ZOE, který má nyní dle NEDC dojezd až 400 kilometrů, což už je slušná porce. V reálném provozu by tak ujetí 300 kilometrů nemělo být problémem. V minulosti se hodně psalo, proč u nás Renault vlastně model ZOE, který ve Francii potkáváte skoro na každém rohu, nenabízí. Těžko říct, kde přesně byl problém. Renault možná čekal, až zde bude moci zahájit prodeje silnější varianty. O tom nicméně již nemá cenu debatovat.

Daleko důležitější je, že Renault ZOE zamíří již příští rok i na náš trh. A nejen sem – ZOE dorazí také k našim sousedům do Polska a na Slovensko.

Renault Zoe – pařížský autosalon 2016

V domácí Francii vás základní výbava vyjde na 23 600 eur, tedy 622 tisíc korun. Ve Francii však dostanete dotaci na elektromobil ve výši 5 tisíc eur. Celkově vás tak automobil může vyjít na přijatelných 486 tisíc korun. Jaká cena bude nastavena u nás, zatím není jasné. Každopádně půjde o jeden z mnoha elektromobilů, který pořídíte pod milion korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze