Rekordman konečně v provozu! Stanice PRE v Berouně čekala na spuštění 8 měsíců

2
Rekordman konečně v provozu! Stanice PRE v Berouně čekala na spuštění 8 měsíců
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Nabíjecí stanice PRE v Berouně byla postavena 12. 6. 2020
  • Spuštěna ale byla až minulý týden, tedy v polovině února 2021
  • Její maximální výkon je 75 kW, ale je možné ji rozšířit na vyšší výkon

Přibližně v polovině června loňského roku jsme psali o tom, že Pražská energetika postavila Hypercharger o výkonu 75 kW v Berouně, ale že bude několik měsíců trvat, než bude spuštěn. To jsme ale netušili, že nepřipojená stanice tam bude stát dlouhých 8 měsíců, než distributor dokončí přípojku. To je možná rekord, protože nevíme o tom, že by nějaká nabíjecí stanice tak dlouho stála na místě bez připojení.

Nabíjecí stanice Hypercharger PRE v Berouně

Minulý týden ale zmizelo bednění z dřevotřísky, které okolo stanice bylo vybudované, což byla předzvěst, že se něco konečně pohnulo. V úterý sice ještě stanice v provozu nebyla a cedule značící místa rezervovaná pro elektromobily byla přeškrtnutá, ale v sobotu už fungovala a my jsme ji poprvé vyzkoušeli během testu Audi e-tron Sportback.

Jde o klasický Hypercharger o výkonu 75 kW, ale je možné jej rozšířit o další modul na 150 kW. Pokud tedy bude využívaný, je možné, že časem dojde k navýšení výkonu a vytvoří konkurenci pro ultrarychlou stanici Ionity na druhé straně dálnice. Hypercharger od společnosti PRE je u Penny Marketu v berounské obchodní zóně.

Diskuze ke článku
Petr Sedlář
Petr Sedlář
Tak uvidíme jak dlouho tento rekord vydrží. E.ON v Mikulově na Benzině (50kW ABB) je postaveno minimálně od 11.7.2020 a taky doteď nespuštěno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze