Premiéra pick-upu od Tesly by mohla proběhnout dříve, než se původně očekávalo

1
Premiéra pick-upu od Tesly by mohla proběhnout dříve, než se původně očekávalo
  • Elon Musk naznačil, že by k odhalení mohlo dojít v průběhu září až října
  • O pick-upu víme jen několik technických specifikací a přibližnou cenu
  • Vzhled vozu je i přes zveřejněný snímek velkou neznámou

Pick-up v podání Tesly je jedním z neočekávanějších elektromobilů tohoto roku. A jak to tak vypadá, jeho premiéra je skutečně velice blízko.

Tesla pomalu, ale jistě připravuje výrobu Modelu Y a také premiéru své velké novinky v podobě pick-upu. S blížící se premiérou je ve vzduchu cítit stále silnější napětí a o voze mluví mnohem častěji jak média, tak i samotná automobilka.

Elon Musk již v minulém roce veřejně požádal fanoušky vozů Tesla o tipy, co by nemělo chystanému pick-upu chybět. Zároveň s tím představil některé z připravovaných technických specifikací vozu, jako dojezd na jedno nabití pohybující se mezi 644 až 805 kilometry, pohon všech kol, dynamické odpružení či extrémní tažnou kapacitu.

Tesla pick-up teaser obrázek

Musk se v nedávné době nechal slyšet, že prodejní cena vozu by měla být nižší než 50 tisíc dolarů, tedy přibližně 1 milion 150 tisíc korun. Nezapomněl také dodat, že připravovaný pick-up bude lepší než jeden z jeho největších rivalů, a to Ford F-150. Tato slova však musíme brát s rezervou, protože z úst člověka stojícího v čele automobilky nejsou příliš objektivní.

Díky nejnovějšímu vyjádření Elona Muska nyní víme, že premiéra automobilu je blíže, než bylo původně stanoveno. Jeden z fanoušků se jej totiž zeptal na novinky ohledně odhalení pick-upu a Muskovou odpovědí bylo, že bychom se premiéry mohly dočkat za 2 až 3 měsíce.


Navíc Musk dodal, že největší kouzlo se ukrývá v detailech, z čehož lze vyrozumět, že Tesla má automobil již téměř hotový a nyní ladí poslední drobnosti, aby bylo vše perfektní. Jak přesně bude vůz vypadat Musk sice nastínil během premiéry Modelu Y, ovšem představená grafika byla natolik tajemná, že doposud nelze jasně říci, zda nám byla představena příď, anebo záď vozu. Není ani jasné, zda Tesla do doby premiéry uvolní některé další obrázky, a proto nezbývá nic jiného než čekat.