PRE v Praze spustilo první dvě nabíjecí stanice Hypercharger

1
PRE v Praze spustilo první dvě nabíjecí stanice Hypercharger
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Pražská energetika spustila v obchodním Centru Stromovka v Praze dvě stanice Hypercharger
  • Rychlonabíjecí stanice mají výkon 75 kW
  • Místa jsou doplněna o 4 konektory pomalého AC dobíjení

Pražská energetika v Praze spustila první dvě stanice s názvem Hypercharger, o kterých jsme vás na fDrive.cz již informovali a podrobně jsme vám je představili. Umístěné jsou v nově otevřeném Centru Stromovka. Každá ze stanic je umístěna na jednom z podlaží podzemních garáží. Modulární stanice s maximálním výkonem až 300 kW poskytují v této lokalitě maximální výkon jen 75 kW, a to z důvodu omezeného příkonu. I tak ale nabijí většinu elektromobilů za nižší desítky minut, což může být přesně čas, který řidič v centru stráví na krátkém nákupu.

TIP: podívejte se na naši mapu nabíjecích stanic, kde přesně je stanice umístěna

Novou stanici jsme v den jejího spuštění vyzkoušeli a maximálního výkonu 75 kW jsme bez problému dosáhli. Pro spuštění je potřeba čip PRE nebo platba přes web naskenováním QR kódu na stanici. I na této dosud nejrychlejší stanici PRE platí stejný tarif jako ve zbytku sítě stanic poskytovatele.

Testování Hyperchargeru

Pro uživatele elektromobilů, kteří v obchodním centru budou delší čas, jsou instalovány další dva tzv. wallboxy, tedy nástěnné dobíjecí stanice s výkonem 22 kW, na které se elektromobil dobije do 3 až 5 hodin, podle stavu baterie. Instalace wallboxů je součástí projektu PRE Metropolitní síť, který je hrazený z dotačního titulu Operační Program Doprava od Ministerstva Dopravy ČR, jehož první výzvu PRE vyhrála. Tento dotační titul pomohl i k instalaci dvou wallboxů na Kladně (OC Central), v Jablonci n. N. (OC Central) a mimo dotační titul pak PRE umístila wallbox u prodejny Alza.cz v Pardubicích.

Elektromobilní zákazníci sítě PREpoint se mohou do konce roku 2019 těšit ještě na další vánoční dárky v podobě nových dobíjecích míst a také dvou skutečně velmi výkonných dobíjecích stanic Ultra Fast Charger 150 kW.

Do konce roku tak bude v síti PREpoint Pražské energetiky kolem 85 nabíjecích stanic, u kterých se může současně dobíjet na 140 elektromobilů.

Diskuze ke článku
hanh
A jak získám ten čip na nabíjení? Na jejich stránkách není žádná registrace, žádný popis. Z mého pohledu nepoužitelné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze