Nové podrobnosti o Tesle Cybercab dávají zcela nový pohled na ostatní modely Tesly

3
Nové podrobnosti o Tesle Cybercab dávají zcela nový pohled na ostatní modely Tesly
Fotografie: Tesla
  • Vozidlo dostane klasickou karoserii bez ocelových plátů
  • Mezi úsporné opatření patří instalace indukčního nabíjení
  • Podle Tesly dokáží i ostatní současně prodávané modely nabídnout plně autonomní řízení

Na sociální síti X se před pár dny objevily nové informace ohledně autonomní Tesly Cybercab. Převratné elektrické vozidlo určené do světa taxi služeb má změnit celý trh s veřejnou přepravou osob a nyní se dozvídáme poměrně zásadní informace o jeho technice. K vozu se vyjádřil akcionář Tesly, kterým je Matthew Donegan-Ryan. Ten o novém Cybercabu hovořil se šéfem designu Tesly Franzem von Holzhausenem a viceprezidentem pro konstrukci vozidel Larsem Moravym. Díky tomu již víme, že ať se stane cokoliv, Tesla nikdy nevyrobí model Cybercab s volantem a pedály. Tyhle prvky prostě nejsou pro Cybercab ani připraveny a jeho konstrukce to nedovoluje.


Po stránce designu se nesmíme divit, že stejně jako Cybertruck, i Cybercab nedostane logo Tesly. Tento vůz je tak specifický, že i přes absenci loga kdekoliv na karoserii si jej nikdo nesplete. Ve srovnání s velkým elektrickým pick-upem pak nebude autonomní Tesla vybavena ocelovými pláty karoserie. Máme čekat klasickou karoserii, která využije různé jiné úspornější materiály. Nemalou úsporu přináší indukční nabíjecí systém, který bude vyžadovat méně materiálu a kabeláže. V kabině se majitelé vozu musí spokojit s tím, že kromě velké dotykové obrazovky tam najdou maximálně tři fyzická tlačítka. To nejdůležitější ale přichází teprve nyní.

Podle vedoucích zástupců značky Tesla jsou všechny aktuální modely, které jsou vybaveny hardwarem 3 nebo 4, schopny bez jakýchkoli hardwarových úprav fungovat jako robotaxi. Tato informace doslovy vyráží dech, protože dosud byly evidovány problémy se systémem Autopilot. Dokonce se objevil i názor, který tvrdí, že Tesla Model 3 z roku 2018 s hardwarem 3 by mohla fungovat jako robotaxi, a to bez jakýchkoliv dalších úprav. Tesla Cybercab tak vlastně přináší něco, co Tesla skrytě uměla nabídnout již šest let dozadu.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
"...co Tesla skrytě uměla nabídnout již šest let dozadu." Já nevím, že by něco takévho nabízela? Podle mě to není přesné vyjádření. A halvně to řekla Tesla, takže to není žádná 100% pravda, oni prodávají a mluví o vizích. Zatím co ty ostatní výrobci, co jsou pozadu roky za Teslou, prodávají hotové a realtivně bezpečné a vyzkoušené produtky.
Zdenek Pokorný
Zdenek Pokorný
Ano přináší něco co hardvérově zvládnou šest let staré auta ale softvér samozřejmě dorazil až s aktualizací autopilota 12.5 a víš. A bez přidané aplikace ke zdíleni auta v robotaxi to bude jen FSD. A to stejně jen v Americe, v EU jsme zdárně zregulovali jakýkoliv pokrok.
Dini Dini
Dini Dini
Tady se vede zasvěcený článek o něčem, co nejspíš vůbec neexistuje. Asi takhle nějak:

Jak fdrive prohlásilo, stane se do konce roku nejčtenější server o e-autech na světě. Očekává se, že v lednu koupí carwow a v únoru převezme kanál Bjorna Nylanda. Stane se tam vlastně monopolem na poli informací o EV.

Od fabulace, přes očekávání k jasnému prohlášení faktu - Elonova metoda :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze