Nissan Leaf je jedničkou v prodeji elektromobilů v Evropě. Jeho popularita roste

Nissan Leaf je jedničkou v prodeji elektromobilů v Evropě. Jeho popularita roste
  • Nissan Leaf je zatím nejprodávanějším elektromobilem v Evropě
  • Od ledna do června bylo v Evropě zaregistrováno více než 18 tisíc nových Leafů

Nový Nissan Leaf nabízí úžasné zrychlení, ekologický provoz zcela elektrického hnacího ústrojí, dynamický vnější vzhled a pokročilé technologie, jako jsou systémy e-Pedal, ProPILOT a ProPILOT Park. Podle nové evropské normy WLTP upravující měření emisí a spotřeby paliva umožňuje větší baterie s kapacitou 40 kWh kombinovaný dojezd až 270 kilometrů. Tento 100% elektromobil již získal několik ocenění za špičkovou technologii a výkon. Na newyorském autosalonu dostal cenu Světové ekologické auto roku 2018 a od Evropského i Japonského programu hodnocení bezpečnosti nových automobilů obdržel pět hvězdiček.

Nový model Leaf je vlajkovou lodí programu Inteligentní mobility Nissan – vize společnosti, jak mají být vozidla poháněna, řízena a integrována do společnosti. Vůz disponuje celou řadou nových, inovativních technologií, například systémy Nissan ProPILOT, ProPILOT Park a e-Pedal, které si získaly velkou oblibu zákazníků. Volitelný systém autonomního řízení ProPilot si doposud zvolilo 72 % majitelů nových Leafů. Silná poptávka po novém modelu Nissan Leaf během prvních letošních pěti měsíců je jen dalším dokladem toho, že s více než 340 tisíci prodanými vozy od prvního uvedení modelu v roce 2010 si udržuje pozici nejlépe prodávaného elektromobilu na světě. Automobilka Nissan nedávno doručila evropskému zákazníkovi vůz Nissan Leaf s pořadovým číslem 100 000.

Výsledky automobilů na elektřinu jsou stále lepší a lepší,“ říká Gareth Dunsmore, ředitel divize elektromobilů společnosti Nissan Europe. „Nový Leaf zcela proměnil zážitek z jízdy a díky technologiím, jako je e-Pedal, ukázal většímu počtu zákazníků výhody elektrické mobility, které Nissan nabízí.“

Technické parametry Nissan Leaf (2018)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 480 × 1 790 × 1 535 mm, 1 535 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon110 kW, 150 koní, točivý moment: 320 Nm
Baterie40 kWh (38 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 46 kW, palubní: 4 kW, konektory: CHAdeMO, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14 kWh / 100 km, dojezd: 378 km
Cena od850 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze