Nejrychlejším silničním elektromobilem je Chevrolet Corvette

  • Vůz byl samozřejmě upraven americkou firmou Genovation
  • Vlastní rekord byl překonán o 30 km/h

Americká společnost Genovation se sídlem v Marylandu již jednou světový rekord s elektrickým autem, které může na silnice, pokořila. Stalo se tak též s vozem Chevrolet Corvette a podařilo se jí překonat hranici 300 km/h. S tím se ale společnost nespokojila a po dalších úpravách se rozhodli pro další pokus. Tentokrát se modifikovaná Z06 překřtěná na Genovation GXE dokázala rozpohybovat na 330 km/h. Povedlo se jí to ve vývojovém centru NASA jménem Kennedy Space Center na poloostrově Cape Canaveral na Floridě.

Genovation GXE

Elektrická Corvette má ve svých útrobách 44kWh baterii, která jí dovolí kroužit přes 200 kilometrů na jedno nabití. Výkon dvoudvéřového sporťáku přesahuje hranici 600 koní, to vše samozřejmě při nulových lokálních emisích. Takto upravená Corvette by tak měla být nejrychlejším elektromobilem s homologací pro provoz na pozemních komunikacích. Ve světě samozřejmě pak existují ještě i rychlejší exempláře, to jsou ale závodní speciály, které na silnice nesmí.

Vy, co milujete Teslu, se netrapte, protože ta by pravděpodobně takovou rychlost zvládla také. Maximální rychlost je ale u tohoto luxusního sedanu omezena hlavně kvůli ochraně drahých baterií.

Zdroj: techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze