Kalifornské město Petulama vydalo nový zákaz. Týká se čerpacích stanic

1
Kalifornské město Petulama vydalo nový zákaz. Týká se čerpacích stanic
Fotografie: Shell
  • Do roku 2030 chce být Petaluma emisně neutrálním městem
  • Město zakázalo výstavbu nových čerpacích stanic
  • Podporována je naopak v plné míře elektromobilita a nabíjecí stanice

Městská rada v americkém městě Petaluma v Kalifornii se tento týden jednomyslně rozhodla k vydání zákazu stavby nových čerpacích stanic. Informuje o tom electrek.co. Stávající stanice již nebudou moci přidávat nové pobočky. V rámci nového zákazu je naopak povoleno přidávat na stávající čerpací stanice rychlodobíjecí stanice pro elektromobily. Aby byl celý zákaz oficiálně platný, musí jej rada města Petaluma schválit během druhého čtení. To se ale nejspíše povede a je otázkou, jak velká inspirace bude nové nařízení pro další americká města.

Stávající čerpací stanice v Petalumě jsou tak posledními. Do budoucna je vydán zákaz výstavby nových a podle výpočtů města je čerpací stanice od každé rezidenční čtvrti vzdálená maximálně pět minut jízdy vozem. Město obývá přibližně 60 tisíc obyvatel a na jejím území je aktuálně 16 stávajících čerpacích stanic. To je více než dost a v současně době se nejen Kalifornie soustředí na odklon od fosilních paliv. V Petalumě se plánuje taktéž dostatečně široká infrastruktura pro nabíjení elektromobilů. Je na to určen speciální program Climate Ready Petaluma 2030, přičemž právě do roku 2030 chce být toto město naprosto neutrálním, co se týče skleníkových plynů.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Takové plácnutí do vody, v USA se prakticky nové benzínky nestaví, stejně jako u nás se jich postaví minimum a spíše se ruší ty staré nevyhovující.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze