I s Teslou Model Y si už pohrál tuningový úpravce. Zatím jen na monitoru

I s Teslou Model Y si už pohrál tuningový úpravce. Zatím jen na monitoru
Fotografie: Tesla
  • Nejdelší dojezd Tesly Model Y je podle cyklu EPA asi 480 kilometrů
  • Nejdostupnější varianta Standard Range dorazí až na jaře roku 2021
  • Odhadovaná cena za úpravu je více jak 450 tisíc korun

Občas se nějaký tuningový nadšenec pustí do vylepšení i nějakého toho elektromobilu a ve většině případů jde o vozy od americké automobilky Tesla. Ať už šlo o Teslu Model S nebo později Teslu Model 3. Nyní však přišla na řadu Tesla Model Y. Ačkoli jde pouze o render, vypadá dobře.

Za úpravou stojí Unplugged Performance, který si na monitoru otevřel program, Teslu Model Y v krásnem modrém laku a začal si hrát. Tato společnost se vylepšení vozů o Tesly věnuje již delší dobu. Model Y dostal například nový aerodynamický balíček, keramické brzdy či jiná 21palcová kola. Odhadovaná cena je 20 tisíc dolarů, tedy více jak 450 tisíc korun. Podle slov Bena Schaffera, zakladatele společnosti, by se takto postavený Model Y měl výkonnostně na trati vyrovnat Porsche 911, o čemž informuje i insideevs.com.

Model Y je crossover, který vychází z Modelu 3. Světlá výška je vyšší než u Modelu 3. A jak na tom bude Model Y po stránce dojezdu? Nejsilnější verze Long Range, která dorazí na podzim příštího roku, zvládne až 300 mil, tedy 482 kilometrů.

Tesla Model Y je tu. Dojede až 480 km na jedno nabití

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze