Fisker odhaluje další podrobnosti o Roninu. Z jeho ceny se vám protočí panenky

Fisker odhaluje další podrobnosti o Roninu. Z jeho ceny se vám protočí panenky
Fotografie: Fisker
  • Cena bude vyšší, než se původně očekávalo – v přepočtu 8,5 milionů korun
  • Má nabídnout dojezd téměř tisíc km nebo zrychlení z nuly na sto v čase okolo dvou sekund

Jen 11 dní poté, co se poprvé veřejně představil nadcházející elektrický supersport Ronin, Fisker přináší bližší podrobnosti, včetně informací o omezené produkci a počáteční ceně „nejudržitelnějšího superauta světa“, jak jej Fisker přezdívá.


Už dříve jsme se dozvěděli, že Ronin ujede na nabití téměř tisíc km (600 mil), stejně jako víme, že bude schopen pojmout pět osob a nabídne působivé parametry, jako je výkon 1 000 koní nebo zrychlení z 0 na 100 km/h za cca dvě sekundy. Kromě toho electrek.co dodává, že maximální rychlost bude omezena na 275 km/h, uvnitř vozu bude 17,1" obrazovka s vysokým rozlišením a elektromobil obuje 23" kola z uhlíkových vláken.

Produkce omezená na 999 kusů a vyšší cena, než se čekala

O ceně nebyly konkrétní informace, ale před časem společnost slíbila, že bude nižší než 200 tisíc dolarů. To se bohužel nepotvrdilo – protože podle oficiálního vyjádření Fiskeru bude stát Ronin 385 tisíc dolarů, při dnešním kurzu tedy téměř 8,5 milionů korun. Kromě toho Fisker oznámil, že vůz hodlá produkovat v omezené sérii pouhých 999 kusů s očekávaným zahájením výroby v druhé polovině roku 2025. Zájemci o automobil pak budou muset složit zálohu 2 tisíc dolarů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze