Fisker míří mezi středně velké automobilky, dodal přes sto aut za jediný den

3
Fisker míří mezi středně velké automobilky, dodal přes sto aut za jediný den
Fotografie: Fisker
  • Automobilka Henrika Fiskera překonala úvodní fázi rozjezdu výroby, nyní ladí logistiku
  • Nabízí rychlé dodání a exkluzivní služby, které ho provázejí
  • Cílem je rychle navýšit prodeje svého debutového SUV Fisker Ocean

Společnost Fisker se v tiskové zprávě pochlubila, že dosáhla významného milníku při distribuci svých aut; ve čtvrtek 16. listopadu dodala za jediný den celkem 107 Oceanů. To však není zdaleka konečný milník, s čímž souvisí druhé důležité sdělení. Stejná firma totiž nasazuje nový logistický model, s nímž bude svým zákazníkům blíž. Přeneseně i doslova. Zřizuje totiž po celém světě dodací lokality, které postupně obsazuje rostoucím počtem personálu. Jejich prostřednictvím a ve spolupráci s novými spedičními partnery totiž výrazně zrychluje dodání koupeného vozidla. Bez větších detailů prý „mnoho“ zákazníků odbrží zakoupený vůz za 4 až 7 dní od uzavření transakce, v určitých speciálních případech, kdy si zákazník chce vůz vyzvednout sám, může jej dostat ještě tentýž den.

Tím to ale nekončí; kdo požaduje vůz dodat na místo, vzdálené do 97 kilometrů (tahle nezvyklá cifra vznikla přepočtem z 60 mil, předpokládáme, že v jiných zemích se bude zaokrouhlovat na 100 km), může využít služby Fisker Direct. V jejím rámci mu bude automobil doručen bez nutnost se kamkoliv vydávat.

Technické parametry Fisker Ocean Sport

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 774 × 1 982 × 1 631 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon205 kW, 275 koní
Baterie75 kWh
Nabíjeníkonektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 440 km
Cena od1 002 131 Kč
Diskuze ke článku
Petr Basa
Petr Basa
Tohle EVčko je můj favorit, ovšem v provedení Ultra s akumulátorem 100 kWh a dvěma motory. Snad časem expandují i k nám. Tomuhle startupu rozhodně držím palce.
Petr Ježek
Petr Ježek
Vypadá to na pořádný ingot, odhaduji něco ke 2,5 tuny. Já kupuji auta nejlépe do 1,5 tuny netrpící rychlou degradací podvozku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze