Firma se rozhodla předělávat klasická americká auta na EV. Ukazuje je na videu

Firma se rozhodla předělávat klasická americká auta na EV. Ukazuje je na videu
  • Americká firma ICON předělává klasická americká auta na elektrická
  • Nejvýraznějším modelem je Mercury coupé EV z roku 1949
  • Nejedná se o první projekt této firmy

V dnešním světě není předělávání starých aut na elektrická relativně nic nového. Už jsme mohli vidět v EV verzi Porsche 912, Aston Martin DB6, nebo populární VW Busu. Málokdo to však dělá s takovou péči, jako se rozhodli v americké firmě ICON. Ta pracuje na nejrůznějších projektech právě tohoto typu. V jejich inventáři můžeme vidět zajímavé kousky: od terénních vozidel, hot rods, pick-upů až po silniční veterány a další. Nyní máme příležitost se podívat na tvorbu jejich nejznámějšího auta – Mercury Coupé EV z roku 1949.

Tento vůz vzbudil velký rozruch na veletrhu SIMA v Las Vegas minulý rok. Jeho hlavní předností je patinový vzhled, který má odkazovat na originální stáří vozu a motor, který byl dělaný tak, aby připomínal klasickou V8. Že to není žádný loudal napoví výkon elektrického motoru, který čitá přibližně 400 koní. ICON se rozhodl použít baterie Tesla Performance, takže auto nabízí dojezd mezi 250 až 320 kilometry na jedno nabití a dobijete jej do plna za 90 minut.

Samozřejmě se nejedná o první projekt této značky, v minulosti jsme již mohli vidět například Fiat Giardinetta EV Derelict z roku 1966. Na konci videa je také testovací jízda plně elektrického Volkswagenu 181. Na jejich webových stránkách si můžeme prohlédnout spoustu hotových a chystaných vozů, bohužel zatím oficiálně neprodávají žádné EV verze, pouze rekonstruované veterány, ale i tak tam najdeme šperky jako Lincoln Club Coupé z roku 1947.

My doufáme, že tento trend se rozroste do celého světa a třeba si poté budeme moci zajezdit klasickou Tatrou nebo Škodou v plně elektrické verzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze