Elektromobilisté pro elektromobilisty

To je akce, která se koná o víkendu v Boskovicích
Elektromobilisté pro elektromobilisty
Fotografie: Malá Elektromobilita
  • V sobotu 17. září v Boskovicích se jede EKORALLY u příležitosti 5. Elektrowesternového srazu. V neděli 18. září bude konference Elektromobilita na MAXIMUM.
  • EKORALLY se může zúčastnit každý dobrý řidič. Tato soutěž není o rychlosti, ale o hospodárnosti. Úkolem je, dostat se za běžného provozu bezpečně do cíle ve stanoveném čase.
  • EKORALLY se může zúčastnit každý dobrý řidič. Tato soutěž není o rychlosti, ale o hospodárnosti. Úkolem je, dostat se za běžného provozu bezpečně do cíle ve stanoveném čase.

Vítězem závodu bude posádka, která projede určenou trasu bez zbytečného loudání s nejnižšími náklady na jednu přepravovanou osobu. Umí jezdit hospodárněji muži, nebo ženy? Vítězný vůz bude velký černý, nebo malý červený? Bude jezdit na LPG, nebo to bude elektromobil? Při nynějších cenách pohonných hmot a energií je snaha odhadnout vítěze velmi obtížná. Ani odborníci si nedokáží tipnout, jestli vyhraje osamocený motocyklista na babetě, nebo plně obsazené sedmimístné MPV.

Sraz elektromobilů

Sázka na elektromobily se nemusí vyplatit. Víte, jaké sumy nyní elektromobilisté platí u rychlonabíječek? Ceny elektrické energie máme nejvyšší v Evropě! Mnohdy je levnější jezdit dobrým TDI než elektromobilem. Konečně je tu však rally, které se může zúčastnit každý. Vždyť jedním z již registrovaných vozů je i Tatra Phoenix týmu HE3DA, která se zúčastnila rallye Paříž Dakar. Černým koněm pořadatelů je však osmimístná Caravella plně obsazená rodinou s hodně dětmi. Na ekorally se více dozvíte ZDE.

Eko Rally

Znáte někoho, kdo je dobrým řidičem? Řekněte mu o ekorally a dejte mu šanci vyhrát. Ano, i vy můžete být vítězi EKORALLY a ještě mít zajištěný napínavý program pro rodinu na celou sobotu. Ekorally má cíl ve Westernovém městečku v Boskovicích, kde mají sraz příznivci elektromobility.

Malý elektromobil ve westernovém městečku

Vstup do areálu westernového městečka je ZDARMA a každý návštěvník srazu obdrží malý dárek. Účastníci srazu si budou vyměňovat svoje zkušenosti, jak snížit náklady na provoz elektromobilů. Postavena zde bude ostrovní fotovoltaická elektrárna a vystavena budou i tepelná čerpadla. Velkému zájmu se tak jako každý rok bude těšit i nabídka ojetých elektromobilů.

Tesla Model X ve westernovém městečku

V areálu je připraven bohatý program, koňská show, různé soutěže, těžba lithia, výroba elektřiny na elektrokole a další atrakce. Někdo bude soutěžit o hodnotné ceny, jiný si prohlédne ostrovní fotovoltaickou elektrárnu, která bude postavena v areálu městečka. Vystavena budou také tepelná čerpadla, která spolu s fotovoltaikou umožňují snížit náklady na vytápění u rodinných domů. Program 5. elektrowesternového srazu naleznete ZDE.

Konference Elektromobilita na MAXIMUM.

Konference o elektromobilitě

V neděli 18. září, na závěr elektrovíkendu, se s námi o svoje zkušenosti a informace podělí odborníci na elektromobilitu a využití energií. Zajímavé téma má europoslanec Luděk Niedermayer. S příležitostmi začínající komunitní energetiky nás seznámí pan Ondřej Soukup. Připravované úspory energií pro obce – to je oblast náměstka jihomoravského hejtmana pana Jana Zámečníka. O dotacích a podpoře bude mluvit Jaroslav Kepka z Ministerstva životního prostředí. Celý jeden blok bude věnován tomu, jak maximálně využít možnosti fotovoltaiky, její spolupráce s elektromobilem a tepelným čerpadlem. O ten se podělí Ondřej Bačina (Tesláček), Jaromír Marušinec z ASEPu a Mirek Matyáš z malá-elektromobilita.cz Zajímavá témata mají přichystaná i další přednášející.

O konferenci se více dozvíte ZDE.