Elektromobil z 3D tiskárny dorazí i do Evropy. Vyrábí se 3 dny a nestojí moc

Elektromobil z 3D tiskárny dorazí i do Evropy. Vyrábí se 3 dny a nestojí moc
  • Auto se skládá z pouze 57 komponentů, konkurenční auta mají i více jak 2 000 dílů
  • První dodávky mají startovat v dubnu v roce 2019, a to pro Asii a Evropu
  • Cena je stanovena na 10 000 dolarů, tedy 206 tisíc korun
  • Maximální rychlost je 70 km/h a dojezd okolo 150 kilometrů

Šanghajská společnost Polymaker věnující se 3D tisku nyní spojila síly s jinou společnosti s názvem Electrical Vehicle Limited. Společně budou stavět elektrická auta. A ano, hádáte správně – auta budou z velké části vytištěna na 3D tiskárně.

Elektromobil z 3D tiskárny

Spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Polymaker Luo Xiaofan popisuje, že jde o první skutečně „masový“ produkt, který je vyráběný na 3D tiskárně. O pohonném ústrojí nic nevíme, ale kastle bude vážit okolo 450 kilogramů. Maximální rychlost je 70 km/h a dojezd okolo 150 kilometrů.

Auto bude k dispozici celosvětově. Bude stačit jen oslovit výrobce, domluvit se, kam auto bude putovat, a může stát i ve vaší garáži. Pro zajímavost: auto se skládá z pouze 57 komponentů. Konkurenční auta mají i více jak 2 000 dílů.

Podvozek, sedadla a skleněné komponenty jsou jedny z mála dílů, které nejsou vyráběny 3D tiskem. Pomocí 3D tisku samozřejmě nebude vyroben ani motor, zavěšení a další vysoce namáhané součástky. Postavit jedno auta zabere tři dny. První dodávky mají být uskutečněny v dubnu v roce 2019, a to v Asii a Evropě. Cena je stanovena na 10 000 dolarů, tedy 206 tisíc korun.

Zdroj: digitaltrends.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze