ČEZ se pouští do prodeje elektromobilů. Nabízí zákazníkům komplexní balíček

ČEZ se pouští do prodeje elektromobilů. Nabízí zákazníkům komplexní balíček
  • V nabídce jsou momentálně modely od značek Hyundai, Nissan a Volkswagen
  • K dispozici je 14 typů wallboxů a šest druhů nabíjecích kabelů
  • V balíčku je i kontrola elektroinstalace či možnost nabíjení na stanicích ČEZ

Elektromobil si nemusíte koupit jenom od automobilky. Do prodeje elektromobilů se pustila také Alza.cz a nově bude prodávat elektromobily i skupina ČEZ. Půjde o komplexní službu, která zahrnuje nejen nákup auta, ale také wallbox, kontrolu elektroinstalace či čip pro nabíjení na veřejných stanicích.

Jako odborníci na elektřinu jsme schopni elektromobilistům poskytnout řadu výhod navíc. Nabízíme vedle samotných elektromobilů také domácí dobíjecí stanice, které jsou výrazně rychlejší než dobíjení ze zásuvky, takzvané wallboxy. Zároveň jsme schopni naším zákazníkům při instalaci tohoto wallboxu zkontrolovat, zda je elektrická síť u zákazníka pro dobíjení dostatečně robustní. Ten tak má jistotu, že mu připojení elektromobilu nezpůsobí žádné potíže,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

ČEZ Prodej v tuto chvíli nabízí Hyundai Ioniq, Nissan Leaf a Volkswagen e-Golf, jejichž dojezd se pohybuje mezi 200 a 378 kilometry. Nabídku vozů bude ČEZ Prodej postupně rozšiřovat. ČEZ Prodej nabízí také 14 typů wallboxů pro domácí dobíjení a šest druhů dobíjecích kabelů.

ČEZ má nejširší síť dobíjecích stanic v Česku a přibližně každý týden staví jednu novou. V kombinaci se stále se prodlužujícím dojezdem nových modelů elektromobilů se tak už dnes elektromobilista dostane prakticky po celé Republice,“ říká Stanislav Šulc z ČEZ Prodej. „Více než polovina našich stanic je rychlodobíjecích a na nich mohou elektromobilisté dobít 80 procent kapacity baterií za zhruba 20–30 minut.“

Komplexnost balíčku ČEZ Prodej uzavírá Elektřina pro dobíjení, speciální produkt pro elektromobilisty s distribuční sazbou „D27d-Elektromobilita“ a certifikátem, který dosvědčuje, že veškerá elektřina dodávaná do domácnosti elektromobilisty pochází z obnovitelných zdrojů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze