Až se naplno rozjede autonomní řízení, Tesla přestane cílit na spotřebitele

1
Až se naplno rozjede autonomní řízení, Tesla přestane cílit na spotřebitele
  • Hlavním zákazníkem se stanou firmy
  • Cena elektromobilu bude až desetinásobná
  • Automobilka bude dodávat vozy za účelem provozování robotaxi

Elon Musk poslední dobou hodně mluvil o svém plánu rozšířit takzvaná robotaxi, která by svým majitelům díky minimálním nákladům tvořila velký zisk. Jakkoli se myšlenka zdá vzdálená, určitě se k ní Elon Musk pomalu přibližuje. Podle něj je koupě Tesly ta nejlepší investice, protože by mohla autonomní vlastnosti získat i později díky softwarovým updatům. Jakmile se podaří vytvořit plně autonomní auto, automobilka Tesla úplně změní svůj byznysový plán, píše electrek.co.


Všechny automobily Tesly výrazně podraží a jejich výroba bude omezena. Primárně se totiž budou prodávat firmám pro podnikatelské účely. I podle Elona Muska cena vzroste velmi výrazně a běžný zákazník si ji nebude moci dovolit. Budoucí cena Tesly zatím nebyla stanovena, ale bavíme se o částkách kolem 350 tisíc dolarů, což je v přepočtu 8 milionů korun. Jde o ohromnou cenu, která by vysvětlovala fakt, že Muskovi nevadí, že jeho automobilka již několik let prodělává. I za takovou cenu by si Tesla bez řidiče určitě našla kupce, protože by se vyšší investice dopravním společnostem rychle vrátila.

Diskuze ke článku
Simeon
Investice by se rychle vrátila? Za jak dlouho vydělá taxikář 8mio když bude jezdit 24h denně? Počítám že musí vydělat asi 150tis měsíčně po dobu 5 let, samozřejmě bez údržby, bez servisu, bez nabíjení... To je nalítáno hodně km jak se zákazníkem tak bez něj, než to začne být výdělečné tak to bude vyžadovat slušné další investice které se zase budou dál umořovat... Zase takový zázrak to nebude pokud nebude cenovka rozumnější... Zmíněný desetinásobek je úplně zcestný...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze