Ale ne, musím se stěhovat! Aneb stěhování a psychická pohoda

Ale ne, musím se stěhovat! Aneb stěhování a psychická pohoda
Fotografie: VLTAVA LABE MEDIA
  • Stěhování lze zvládnout v pohodě, stačí vědět jak na to
  • Buď můžete mít profesionální stěhovací firmu, nebo si pořídíte krabice na stěhování a pustíte se do toho svépomocí

V životě to potká mnoho z nás. Někoho vícekrát, někoho jednou, jiný se tomu zdárně vyhýbá. Stěhování. Máte toto slovo spojené s negativními konotacemi? Bez obav, nic není tak zlé, aby to nemohlo být ještě horší.

Pokud vás tento proces zastihl a jste to právě vy, kdo má na starost organizaci a realizaci, máte na výběr. Buď můžete disponovat financemi navíc a najmete si profesionální stěhovací firmu, nebo si pořídíte krabice na stěhování a jiný obalový materiál a pustíte se do toho svépomocí.

S chutí do toho a půl je hotovo

Pokud je stěhovaní z vaší vlastní iniciativy a popudu, máte to jednoduší. Motivuje vás vidina nových prostor, do kterých se stěhujete a další kladné faktory.

Horší to mají ti, co jsou k přestěhování nuceni, ať už jsou důvody jakékoliv. Ale ani v tomto případě není třeba věšet hlavu. Ať si to zní třeba jako klišé, ale s pozitivním myšlením jde opravdu všechno líp. Zkuste najít nějaká pozitiva. Určitě se najde minimálně jedno, díky kterému to stěhování nakonec nebude tak zlé. Přemýšlejte.

Připraveni?

Mít nějaký plán a být připraven, to je základ. Přepravky, krabice, výplňový materiál. Udělejte si v tom systém, pište si třeba i poznámky, nedávejte předměty do krabic ledabyle. Znáte historky, kdy se během stěhování ztratí to, či ono. Lze tomu předejít právě pečlivou přípravou. Že na ni nemáte čas? Udělejte si ho! Ovšem, pokud vám nevadí chaos a nepořádek, s nějakou organizací si tolik hlavu namáhat nemusíte. Je to na vás.

Hotovo? Nohy nahoru a relax!

Hurá, přestěhováno. Krabice vyklizeny, vše na svém místě a vy si konečně užíváte nového domu, bytu, kanceláře, dílny… Stál všechen ten stres ze stěhování za to? Až se budete stěhovat příště (pokud budete), už víte, na co se přichystat, s čím počítat a stresu bude jistě méně. Užívejte!