ABB v Brně spouští dvoustou nabíjecí stanici pro elektromobily

ABB v Brně spouští dvoustou nabíjecí stanici pro elektromobily
Fotografie: abb.com
  • Jubilejní stanicí se stal jeden ze čtyř nabíjecích stojanů v OC Královo Pole v Brně
  • I letošní rok bude ABB společně s partnery pokračovat ve výstavbě nabíjecích stanic

ABB v Brně ve spolupráci se společností ČEZ instalovalo čtyři nabíjecí stanice Terra 54. Tyto inteligentní stanice pro nabíjení elektromobilů jsou součástí portfolia ABB Ability. Jejich řešení umožňuje monitorování nabíjecích stanic přes internet v reálném čase. Poskytuje tak vzdálenou diagnostiku, včetně údajů o spotřebě energie jednotlivých stanic a dalších statistických dat.

Rozvoj elektromobility se dynamicky zrychluje, našich prvních 200 dobíjecích stanic tak reaguje na rostoucí poptávku. Tento trend se v roce 2020 ani v dalších letech nezmění. Podpora přechodu k udržitelné dopravě formou e-mobility je klíčovou součástí naší iniciativy Mission to Zero,“ řekl Vítězslav Lukáš, generální ředitel ABB Česká republika.

ABB podporuje elektromobilitu s největšími energetickými hráči v zemi

I v roce 2020 se bude ABB podílet na budování sítě rychlonabíjecích stanic ve spolupráci s největšími dodavateli elektřiny v České republice, jako jsou společnosti ČEZ, PRE nebo E.ON. Vedle toho dodává stanice k supermarketům Lidl. Nově bude dodavatelem veřejných nabíjecích stanic pro operační program Doprava realizovaný společností PRE.

Rok 2019 byl převratný. Společně s partnery jsme zahájili několik klíčových projektů podporujících rozvoj elektromobility v České republice. Jejich úspěšný start a bezproblémové fungování nám potvrdilo správnost cesty, kterou jsme se vydali,“ uvádí Vítězslav Lukáš.

Vzrůstající podíl elektromobility v ČR

V České republice je aktuálně registrováno téměř 3 000 elektromobilů, přičemž jen za první dva měsíce letošního roku jich nově přibylo 600. Odhady dalšího vývoje počínaje rokem 2020 hovoří o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

ABB je světový lídr v oblasti nabíjecí infrastruktury pro elektrická vozidla. Celosvětově prodalo již více než 13 000 rychlonabíjecích stanic ve více než 80 zemích světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze