Změní Google směr vývoje autonomního řízení?

Změní Google směr vývoje autonomního řízení?
  • Vedoucí divize Google X Sergey Brin by rád vyrobil auto zcela od základu
  • Larry Page a Ruth Porat však prosazují konzervativnější vizi

Nejen automobilky, ale také technologické společnosti jako Apple a Google vyvíjejí své autonomní systémy. Zatímco u Applu mají zprávy spíše neoficiální charakter, Google své vozítko již nějaký čas testuje. Ovšem nově půjde společnost lehce jiným směrem. Díky spolupráci s automobilkami bychom se již koncem příštího roku mohli dočkat autonomního sdílení aut.

Google driverless car (2011)

Ovšem i zde se opět naráží na téma legislativy. Ačkoli dnešní technologie a systémy jsou na vysoké úrovni, naráží se na právní předpisy. A jistě to nějaký pátek ještě potrvá, než se určité změny dokáží prosadit.

Už v květnu uzavřel Google partnerství s automobilkou Chrysler. Ta nyní testuje prototyp postavený na základě modelu Pacifica. A právě tento model by poté měl dostat autonomní systém od Googlu.

Divize Google X v čele se Sergeyem Brinem zastává myšlenku vyrobení autonomního auta zcela od základu, a tak by mělo jít o zcela jiný vůz, než jaký jsme kdy mohli potkat. Larry Page a Ruth Porat však vidí celou situaci poněkud jinak, a sice že automobil např. bez volantu a pedálů je nepraktický.

Očekává se, že v brzké době Google prozradí více.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze