Za blokování nabíjecí stanice bude v Německu pokuta

3
Za blokování nabíjecí stanice bude v Německu pokuta
Fotografie: BMW
  • Pokuta za blokování dobíjecí stanice bude 55 eur
  • V Berlíně již policie taková auta rovnou odtahuje

Zná to mnoho vlastníků elektromobilů. Přijedete k nabíjecí stanici a tam stojí auto, které už má buď dobito, nebo tam stojí zcela bez oprávnění, jelikož nedobíjí vůbec. Často se u druhého případu jedná o auto na fosilní paliva a řidič zastavil tam, kde neměl. Tyto případy se neobjevují jen u nás, ale po celém světě. Teď tomu v Německu udělalo tamní ministerstvo dopravy přítrž.

Odtah vozidla od dobíjecí stanice

V Německu se federální státy s federálním ministerstvem dopravy dohodly na změně vyhlášky s katalogem pokut. Ty přijdou už letos a kromě dvojnásobné sazby za překročení maximální povolené rychlosti se tam objevila i jedna novinka, která opravdu potěší majitele elektromobilů. Nově se totiž neoprávněné státní u dobíjecí stanice bude pokutovat 55 eury (cca 1 430 Kč) a třeba v Berlíně už auta dokonce odtahuje tamní policie.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
to si nechám líbit :-) - vlastní vyhrazená parkoviště ve městech, kde jinak není pro auta možné sehnat běžné stání, ještě zdarma oproti těm chudákům, a ještě nulové poplatky při jízdě na dálnici. Ať žijeme mi elitáři a ostatní nechť se na nás s úsměvem skládájí ;-)
(samozřejmě sarkasmus... děláte nám tímhle vším na záda terč a ještě hýkáte blahem, fakt je skoro ostuda dneska jezdit elektroautem :-(, a není to tím že by mi ostatní záviděli, ale tím že z nás někdo dělá nějaké nadřidiče a honoraci pro které pravidla neplatí)
Josef L
Josef L
Naprosto souhlasím s pokutami, je to stejné jako zaparkovat u vydejniho stojanu na čerpací stanici.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze