V Dánsku najdou uplatnění elektrické míchací vozy Volvo FM Electric

1
V Dánsku najdou uplatnění elektrické míchací vozy Volvo FM Electric
Fotografie: Unicon
  • Firma Unicon se spojila se švédským výrobcem Volvo
  • Nasazeno bude celkem 11 elektrických míchaček

Největší výrobce a dodavatel transportbetonu v Dánsku, firma Unicon, má v úmyslu zadat dosud největší soukromou objednávku na elektrická nákladní vozidla. Ta budou jezdit po dánských silnicích a s novými elektrickými domíchávači je Dánsko připraveno podpořit požadavky na bezemisní staveniště v Kodani. Na stavbách by se tak v blízké budoucnosti měly začít pohybovat nákladní vozy Volvo FM Electric, přičemž do služby jich má být povoláno rovnou 11. Společnosti Unicon a Volvo Trucks se dohodly na dlouhodobé spolupráci, jejímž cílem je vyvinout a implementovat kompletní elektrická řešení nákladních vozidel a nástaveb pro betonářský průmysl. Tyto dvě firmy navázaly dlouhodobou spolupráci na implementaci a optimalizaci elektrických řešení pro betonářský průmysl.

elektrický míxač Volvo

Cílem spolupráce je poskytnout společnosti Unicon příležitost uvést do provozu elektrické domíchávače, které splňují všechny potřeby pro efektivní a udržitelnou distribuci transportbetonu. Rekordní dánská objednávka na elektrická nákladní vozidla je pozoruhodná, protože těžká vozidla pro betonářský průmysl patří mezi nejsložitější typy pro elektrifikaci. Proto podle Petra Ericsona, generálního ředitele společnosti Volvo Trucks v Dánsku, jde o významnou a perspektivní spolupráci, od které očekávají mnoho. Firma Unicon věří, že elektrické domíchávače nabízejí technologii pro dosažení ambiciózních cílů udržitelnosti. To platí jak pro podporu bezemisní distribuce transportbetonu, tak pro vytváření lepšího a ještě bezpečnějšího pracovního prostředí na staveništích.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Nějak nechápu tu logiku začínat od toho nejtěžšího. Před pár měsíci to byly bagry, teď domíchávače. Proč nezačít nejdřív něčím, kde je možné náklaďák dobít jak v startu tak v cíli a až pak přejít k něčemu těžšímu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze