V americkém Chandleru budou zákazníky Walmartu vozit na nákup autonomní vozy Waymo

V americkém Chandleru budou zákazníky Walmartu vozit na nákup autonomní vozy Waymo
  • V prvotní fázi bude služba určena pro 400 zákazníků
  • O dalším rozrůstání této služby odmítly společnosti Waymo a Walmart mluvit
  • Odvozy budou probíhat už od konce tohoto týdne

Pro úzkou skupinu zákazníků z arizonského města Chandler, kteří objednávají potraviny prostřednictvím Walmart.com, zajistí Walmart převoz do svých prodejen autonomními vozy Waymo. Tito zákazníci budou vyzvednuti u sebe doma a u prodejny ani nebudou muset opustit klimatizovaný prostor vozu, neboť zaměstnanec Walmartu mu nákup sám naloží do auta. Tato služba bude zákazníkům zprostředkována už tento týden.

Pilotní program, který je zatím omezen na Chandler v Arizoně, zahrnuje obchod s potravinami, ale Walmart zatím odmítl uvést podrobnosti. „Zatímco dáváme zákazníkům jedinečný zážitek s úžasnou technologií, učíme se, jak učinit online nákup potravin ve Walmartu ještě příjemnějším,“ řekl Tom Ward, viceprezident pro operace elektronického obchodu ve společnosti Walmart.

Partnerství poskytuje pohled na budoucnost dopravy. Očekává se, že autonomní vozidla výrazně sníží náklady na dopravu. Odborníci v této oblasti se domnívají, že podniky budou spokojeně platit za to, že k nim samoobslužné vozy přivedou zákazníky.

Je to také další příklad spolupráce Walmartu a společnosti Google v boji proti Amazonu, který nedávno v některých městech představil expresní dodávku do dvou hodin. V prvotní fázi bude program určen pouze pro 400 lidí. Společnosti Waymo i Walmart ale odmítly uvést, jak dlouho bude tato služba fungovat a zda se bude rozšiřovat do dalších lokalit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze