PRE v pražských Holešovicích brzy otevře rychlonabíječku i solární elektrárnu

2
PRE v pražských Holešovicích brzy otevře rychlonabíječku i solární elektrárnu
  • PRE za asi dva týdny otevře v Praze novou rychlonabíjecí stanici
  • Stavba probíhá u výstaviště v Holešovicích před hokejovým stadionem
  • Součást tvoří i standardní nabíječky, solární elektrárna i zařízení na akumulaci energie

PRE v Praze staví ukázku moderních energetických technologií, které dokáží spolupracovat. Stavba u výstaviště v Holešovicích před hokejovým stadionem připomíná svým vzhledem malou čerpací stanici, PRE zde však bude ukazovat různé zajímavosti spojené s elektřinou.

Nabíjecí stanice PRE

Hlavní a dozajista nejužitečnější funkcí bude umístění rychlonabíjecí stanice pro dobíjení elektromobilů. Zařízení od společnosti Ensto bude mít výkon 50 kW, tedy stejný jako jiné rychlonabíjecí stanice ABB, které v Česku již nějakou dobu mohou elektromobilisté používat. Podporované standardy jsou CCS a CHAdeMO. K dispozici bude i standardní nabíjecí stanice s dvojicí konektorů Mennekes a standardní domácí zásuvky. Nabíjecí stanice je zastřešená, což se jistě v nepřízni počasí může hodit.

Stanoviště bude ale mnohem zajímavější. Na střeše jsou umístěny solární panely a přístavba skrývá velký akumulátor pro skladování energie. Stanoviště tak má za úkol ukázat moderní technologie spojené s energetikou a elektromobilitou.

Nabíjecí stanice PRE

K otevření nabíjecí stanice by mělo dojít zhruba během dvou týdnů. Další informace a parametry zatím PRE nesdělilo a do článku je doplníme, jakmile budou dostupné.

Diskuze ke článku
Vít Ožana
Stále neoznámili, kdy ji otevřou?
Vít Ožana
Z PRE mi odepsali:
Nyní je stanice v testovacím provozu, čeká se na kolaudační rozhodnutí.
Zahájení ostrého provozu pro veřejnost je plánováno na konec ledna 2018

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze