PRE spustilo nejrychlejší nabíjecí stanici v Praze. Má 300 kW

1
PRE spustilo nejrychlejší nabíjecí stanici v Praze. Má 300 kW
Fotografie: PRE
  • Ultrarychlý stojan doplňuje další dva, které na stejném místě nabízí výkon 75 kW
  • Nový stojan nabízí dva konektory CCS
  • Na stejném místě je v přípravě ještě chytrá lampa pro nabíjení

Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nabíječku v Praze od PRE

Pražská energetika spustila na území hlavního města další ultrarychlou nabíjecí stanici, která se stane rovnou nejvýkonnější v celé metropoli. Stanice typu Hypercharger nabídne výkon 300 kW, bude tak ještě výkonnější než nedávno spuštěná stanice, taktéž od PRE, na pražském Chodově, která nabízí výkon 220 kW. Nová stanice dokáže do 80 % nabít elektromobily i s největší baterií za necelou půl hodinu, a v průběhu nákupu se tak auto zcela nabije.

Kde je nová stanice? Najdete ji v naší mapě nabíjecích stanic<!

Nová ultrarychlá stanice je na známém místě, doplňuje totiž už stávající dva stojany s výkonem 75 kW umístěné u supermarketu Lidl v pražských Čakovicích. Nový 300kW stojan nabídne dva konektory CCS a pokud není využíván plný výkon stanice, dokáže jej rozdělit právě mezi dva konektory a nabíjet například dvě auta souběžně výkonem 150 kW. Na lokalitě se tak souběžně dokáže nabíjet už 5 elektromobilů. Na stejném místě je v přípravě také ještě chytrá lampa s dvěma 22kW AC konektory – možnosti nabíjení zde tak budou více než velkorysé.

PRE, Praha - Čakovice, Schoellerova ul., supermarket Lidl
Na stejném místě jsou již dva 75kW stojany
Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Krásný počin.
Jen by mě zajímalo proč na tak lukrativním místě kudy dozajista denně projede stovky tranzitujících aut, které právě nejvíce potřebují ultrarychlé nabíjení.
Asi se to tam dobře stavělo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze