PRE spustila nabíjecí stanici s pořadovým číslem 698

2
PRE spustila nabíjecí stanici s pořadovým číslem 698
Fotografie: PRE
  • Pražské sídliště Černý Most získává čím dál hustší pokrytí pomalými nabíječkami
  • Ta nejnovější vznikla v okruhu sta metrů od tří stávajících

Ne všechny trafostanice PRE jsou dosud pokryty, proto na nich vznikají další a další nástěnné nabíjecí stanice. Ta nejnovější s pořadovým číslem 698 byla spuštěna přímo naproti mateřské škole Obláček v Šebelově ulici na sídlišti Černý Most v Praze 9, vedle stávající nástěnné nabíječky. Doplní beztak už poměrně bohatou nabídku přípojných bodů v této části lidnatého sídliště, protože necelých 100 m daleko jsou rovnou dvě nabíječky na stejném objektu v ulici Generála Janouška a třetí pak u další trafostanice ve stejné ulici o kousek dál. Aby toho nebylo málo, tak v dochozí vzdálenosti slouží další stanice PRE, tentokrát rychlá, 75 kW v Breitcetlově ulici na parkovišti u obchodního domu Hasso.

Nová nabíjecí stanice je sloupková, bez displeje a vlastních kabelů, typu Voltdrive Silentium P. Poskytuje 2× 22 kW a autorizaci čipem nebo QR kódem. V tuto chvíli u ní nejsou vyhrazena parkovací místa.

Diskuze ke článku
Michal Vaner
Michal Vaner
Jak je to s tím, že podle nějakého nedávného nařízení EU musí mít každá nová AC nabíječka dynamický QR kód? AFAIK tyhle voltdrive je neumí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze