PRE prozradila další místa, kde postaví rychlonabíječky. Podívejte se, kde budou

PRE prozradila další místa, kde postaví rychlonabíječky. Podívejte se, kde budou
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Naše redakce má informace o dalších 11 nabíjecích lokalitách PRE po celém Česku
  • Většina jich je u čerpacích stanic EuroOil a OMV

PRE dál pokračuje s výstavbou nových nabíjecích stanic v regionech v rámci dotačního programu pokrytí páteřních komunikací nabíjecími stanicemi. Již jsme vás informovali, že firma přesáhla metu 200 nabíjecích stanic.

Rychlonabíjecí stanice ve výstavbě

Velmi dobrou informací je, že tempo výstavby nových stanic nezpomaluje, ale dokonce zrychluje. Naše redakce má informace o těchto stanicích, které jsou ve výstavbě. U některých stanic očekáváme spuštění během několika následujících dnů nebo týdnů.

Dobíjecí stanice PRE na čerpacích stanicích EuroOil

Díky vzájemné smlouvě vybudují společnosti Pražská energetika a ČEPRO, provozovatel čerpacích stanic EuroOil, tzv. páteřní síť vysoce výkonných dobíjecích stanic, která vychází z Národního akčního plánu Čisté mobility. Výstavba dobíjecích stanic rychle a plynule pokračovala a dne 15. 9. 2021 obě společnosti otevřely již 25. rychlodobíjecí stanici v síti EuroOil. Jubilejní stanicí se stal Hypercharger o výkonu 75 kW v Praze – Hloubětíně v ulici Poděbradská. Budování stanic pokračuje rychle i nadále, protože v rámci tohoto partnerství vznikne na čerpacích stanicích EuroOil do konce roku 2021 celkem 40 dobíjecích stanic. Firmy ČEPRO a PRE navíc uzavřely novou smlouvu o spolupráci, tentokrát na společnou výstavbu dalších 44 dobíjecích stanic na čerpacích stanicích EuroOil.

PRE, Hronov, Hypercharger 75 kW

Dobíjecí stanice PRE na čerpacích stanicích OMV

V loňském roce byl zahájen také společný projekt společností PRE a OMV, na základě kterého se do konce roku 2021 vybudují dobíjecí stanice na 44 čerpacích stanicích OMV. Také zde nezůstalo u slov a již 26.2.2021 byla v Prostějově slavnostně otevřena desátá rychlodobíjecí stanice PREpoint v síti OMV. Na čerpacích stanicích OMV se budují rychlým tempem další dobíjecí stanice výrobce ABB typu Terra 54 s výkonem 50 kW, nebo Alpitronic Hypercharger s výkonem 75 kW s možností upgradu na výkon 150 kW.

PRE, Bruntál, Staroměstská ul., čerpací stanice OMV

Dobíjecí stanice se staví i na dalších atraktivních místech. Některé budou u čerpacích stanic Benzina-Orlen, některé další u vybraných prodejen Penny Market. Zajímavé je, že se staví nejen stanice ABB s výkonem 50 kW, ale dočkáme se též mnoha nových Hyperchargerů s vyšším výkonem až 75 kW. Hyperchargery od Alpitronicu jsou navíc modulární, lze je tak zrychlit až na výkon 150 kW ze stávajících 75 kW. Jak nám PRE přímo potvrdila, u některých stanic se takového zrychlení dočkáme už v letošním roce, většina zrychlení pak proběhne v roce příštím. Díky filtru v naší mapě nabíjecích stanic si můžete rychlejší stanice zobrazit přímo na mapě.

PRE, dálnice D1 29. km směr Praha, odpočívka Naháč, čerpací stanice OMV