Praha brzy dostane další ultrarychlou nabíjecí stanici

2
Praha brzy dostane další ultrarychlou nabíjecí stanici
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Nabíjecí stanice od PRE poskytne výkon až 150 kW
  • Umístěna je u outletového centra Fashion Arena ve Štěrboholích

Pražská energetika v Praze již brzy zpřístupní další ultrarychlou nabíjecí stanici elektromobilů s výkonem 150 kW. Umístěna je v outletovém nákupním centru Fashion Arena ve Štěrboholích a umožní pohodlné nabíjení jak nakupujícím, tak projíždějícím kolem. Stojí totiž u významných pražských komunikací včetně štěrboholské spojky, velmi dobře ji tak lze použít i tehdy, kdy pouze projíždíte kolem. Jde již o druhou ultrarychlou stanici s výkonem 150 kW od PRE v Praze. Druhá je v Holešovicích.

Oblíbený typ Alpitronic Hypercharger poskytne nabíjení přes CCS výkonem 150 kW všem podporovaným elektromobilům, dále je pak k dispozici konektor ChaDeMo s výkonem 50 kW a také Typ 2 Mennekes pro pomalé AC nabíjení výkonem 22 kW. Nabíjecí stanice je již v provozu, zatím ale nelze nabíjet z důvodu stavebních prací kolem ní. K dispozici jsou dvě vyhrazená místa a za nabíjení si PRE řekne standardní 3 Kč za kWh.

Diskuze ke článku
Two Gamers cz
Two Gamers cz
....Jen tak dále a u dálnic mennekes 😜
Filip Sacher
Filip Sacher
Zrizeni pripojky cca 100 000 Kč, měsíční platba 10 000 Kč, cena stanice 300 000 až 500 000 kc. Kolik pripojek je možné zřídit pro jednu vesnici nebo sídliště?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze