Nabíjecí stanice v Berouně je po vandalském útoku opět v provozu

Policie po pachateli pátrá
Nabíjecí stanice v Berouně je po vandalském útoku opět v provozu
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Na nabíjecí stanici PRE v Berouně byla škoda okolo čtvrt milionu korun
  • Stanice u obchodu Penny a nedaleko dálnice D5 je již v provozu
  • Po pachateli policie pátrá, hrozí mu až rok vězení

Nedávno jsme informovali o útoku vandalů na nabíjecí stanici PRE v Berouně u obchodu Penny. Na té byla způsobena škoda okolo 240 tisíc korun a stanice kvůli fatálnímu poškození byla přibližně dva týdny mimo provoz. Pražská energetika se ale snažila tuto důležitou nabíjecí stanici co nejdříve zprovoznit.

To se skutečně podařilo a na této nabíjecí stanici jsme již nabíjeli vůz Kia e-Niro, se kterým se ve složení Marek Tomíšek – Miroslav Tomíšek chystáme na soutěž Bohemia Eco Energy Regularity. To je tedy pro elektromobilisty dobrá zpráva, že stanice Alpitronic Hypercharger, která je blízko sjezdu z dálnice D5, je již opět k dispozici všem, kteří potřebují rychle nabít během cesty po dálnici, i pro ty, kteří chtějí využít čas během nákupu.

Policejní mluvčí pro Středočeský kraj nám potvrdila, že policie případ vyšetřuje a že pachateli hrozí vězení. „V celé věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, kdy v případě dopadení pachatele a prokázání viny hrozí až roční trest odnětí svobody,“ říká Barbora Schneeweissová. Pachatel zatím známý není, ale policisté podle ní na případu pracují, ovšem v tuto chvíli není více informací, které by bylo možné zveřejnit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze